Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan o Salátovi na budúci týždeň. Je to kvalitný futbalista, tvrdia belasí

Po predčasnom ukončení zmluvy v ruskom klube FK Rostov, kde mal platný kontrakt do konca roka 2014, sa stal slovenský futbalový reprezentant Kornel Saláta voľným hráčom.

14.08.2014 20:10
Kornel Saláta Foto:
Kornel Saláta.
debata

Dvadsaťdeväťročný obranca (nar. 24. januára 1985), ktorý pochádza z Kamenice nad Hronom, by mohol najbližšiu futbalovú budúcnosť spojiť s úradujúcim slovenským majstrom ŠK Slovan Bratislava. Mužstvo „belasých“ pozná, veď v ňom dva roky pôsobil pred odchodom do Ruska v januári 2011.

„Kornel je kvalitný futbalista. Na budúci týždeň by sme sa mali stretnúť,“ uviedol vo štvrtok pre agentúru SITA generálny riaditeľ Slovana Bratislava Petr Kašpar a pokračoval: „Teraz sa sústredíme najmä na zápasy play-off Ligy majstrov proti bieloruskému BATE Borisov. V prípade Salátu nejde o to, či postúpime do skupinovej fázy Ligy šampiónov. Futbalový kalendár je bohatý, čaká nás aj domáca súťaž či pohár. Pre náš klub odviedol Kornel v minulosti dobré služby.“

Odchovanec Štúrova sa v súčasnosti pripravuje individuálne, aby bol nachystaný naskočiť do plného tréningového procesu s novým mužstvom. Saláta netrvá na návrate do zahraničia, účinkovaniu v bratislavskom tíme by sa nebránil.

„Ak by ma zo Slovana oslovili alebo zavolali môjmu agentovi, bral by som to. Tím bude hrať v Lige majstrov alebo Európskej lige, čo je veľká výzva. Klub už veľmi potrebujem, chcem hrávať,“ vyjadril sa pre denník Šport Kornel Saláta, ktorý nastúpil v najcennejšom drese SR dosiaľ 29-krát a strelil jeden gól. Na klubovej úrovni si obliekal dresy Púchova, Artmedie Petržalka, Banskej Bystrice a naposledy zo spomenutého Rostova hosťoval v ďalšom ruskom tíme Tom Tomsk.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Kornel Saláta