Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bayern obhájil double. Na Bavorov nenašiel Dortmund recept ani v pohári

Nemecký pohár získali po sedemnástykrát v histórii futbalisti Bayernu Mníchov a pridali ďalšiu trofej k nedávnemu titulu. Vo finále na Olympijskom štadióne v Berlíne zdolali Borussiu Dortmund 2:0 po predĺžení a nechali ju za sebou rovnako ako v lige.

17.05.2014 23:22
debata
zväčšiť Futbalisti Bayernu Mníchov s trénerom Pepom... Foto: Reuters, MICHAEL DALDER
Bayern Mníchov, radosť Futbalisti Bayernu Mníchov s trénerom Pepom Guardiolom oslavujú zisk Nemeckého pohára.

Na zápas sa prišiel pozrieť aj kouč nemeckej reprezentácie Joachim Löw, ale spolu so 76 197 divákmi na štadióne sa príliš nebavil. Zo šancí upútala nadlho len Müllerova strela z úvodu zápasu, ktorú útočník Bayernu napálil do hlavy brankára Weidenfellera. A čo bolo pre Löwa horšie: po polhodine sa zranil kapitán národného tímu Philipp Lahm a musel striedať.

Možno aj to ovplyvnilo úroveň hry. Prenos zo zápasu síce išiel do 189 krajín sveta, ale gól, ktorý by platil, z neho nevideli diváci po celej planéte plných 107 minút.

Tí televízni mali však viac šťastia. Po hodine hry totiž hlavičku obrancu Borussie Matsa Hummels odvrátil Dante pravdepodobne až z bránky. Podľa záberov kamier lopta prešla celým objemom bránkovú čiaru, rozhodca tak zrejme Dortmund zásadne poškodil. V Nemecku pritom v tejto sezóne futbaloví šéfovia hlasovali proti zavedeniu technológie, ktorá by podobné prípady riešila.

Gól Bayernu v 107. minúte už bol zjavný. Gólman Weidenfeller pokazil rozohrávku, lopty sa zmocnil mníchovský veľkoklub a voľný Robben chybu potrestal. V nadstavení ešte spečatil triumf a obhajobu double po samostatnom úniku Müller. Kouč Guardiola si tak po popoludňajšom neúspechu milovanej Barcelony v boji o španielsky titul vylepšil náladu.

Nemecký ligový pohár – DFB Pokal

Borussia Dortmund – Bayern Mníchov 0:2 po predĺžení (0:0)
Góly: 107. Robben, 120.+ Th. Müller

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Borussia Dortmund #DFB Pokal