Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho: Wenger je expert na zlyhania

Tréner futbalistov Arsenalu Arséne Wenger sa pustil do slovnej prestrelky s koučom konkurenčnej Chelsea Josem Mourinhom.

14.02.2014 16:38
Mourinho Foto:
José Mourinho.
debata

Podľa neho je Mourinho jediný, kto má čo stratiť v boji o anglický titul, pretože Chelsea vedie tabuľku. Kontroverzný Portugalčan ihneď reagoval vyhlásením, že Wenger je špecialistom na zlyhanie, pretože už osem rokov nezískal žiadnu trofej.

„A to je naozaj dlhý čas. Keby som zažíval niečo také v Chelsea, tak odídem a už sa nikdy nevrátim,“ vyhlásil Mourinho na tlačovej konferencii.

Reagoval tak na predchádzajúce Wengerovo vyhlásenie, že Chelsea je jediný klub, ktorý má v boji o titul čo stratiť, pretože drží prvú priečku. Práve preto vraj Mourinho prehlasuje, že Chelsea nie je favoritom na titul, pretože sa bojí zlyhania.

„Je to strach zo zlyhania. Je to jednoduché. Keď sa Nehlásím do boja o titul, nemám čo stratiť,“ povedal Wenger a vyhlásil tak „slovnú vojnu“ s Mourinhom.

„Má pravdu, že sa bojím zlyhania, pretože som ho v kariére moc často nezažil,“ povedal Mourinho. „Jediný, kto má čo stratiť, je Manchester United, pretože to on obhajuje titul,“ dodal majiteľ 20 trofejí, ktorý vyšiel naprázdno v jedinej z predchádzajúcich 11 sezón. Wenger nazbieral 15 trofejí, z toho 11 s Arsenalom, ale od roku 2005 na ďalší úspech čaká.

Naopak tretí z trénerov usilujúcich sa o titul Manuel Pellegrini z Manchestru City sa nenechal do prestrelky zatiahnuť a vyhlásil, že sa k ​​Mourinhovi nebude vyjadrovať. „To je perfektné a dúfam , že to dodrží a nebude o mne hovoriť,“ reagoval Mourinho.

Portugalský kouč nedávno potvrdil, že sa v týchto psychologických hrách vyžíva a že často používa svoje vyjadrenia ako zbraň proti súperom. „Všetko, čo hovorím alebo robím, je psychologická hra. Jediná vec, ktorá je skutočne pravdivá, sú výsledky,“ poznamenal Mourinho.

debata chyba
Viac na túto tému: #Arséne Wenger #José Mourinho