Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Karhan sa v Trnave ujal funkcie športového riaditeľa

Rekordér v počte štartov (107) za futbalovú reprezentáciu Slovenska Miroslav Karhan, ktorý v polovici augusta ukončil vo veku 37 rokov aktívnu hráčsku kariéru, sa od septembra avizovane ujal funkcie športového riaditeľa v FC Spartak Trnava. Informoval o tom v tlačovej správe PR a event manažér trnavského klubu Marek Ondrejka.

05.09.2013 16:38
Miroslav Karhan Foto:
Miroslav Karhan.
debata

„V podstate si zvykám na to, že prídem ráno do kancelárie, sadnem si na stoličku a riešim funkcionárske veci. Je to niečo úplne iné, ako ísť na tréning,“ uviedol teraz už bývalý kapitán Spartaka Trnava Karhan, ktorý má v náplni práce okrem iného úzku spoluprácu s kormidelníkom A-mužstva Jurajom Jarábkom či selektovanie hráčskeho trhu.

„O mojich kompetenciách sme osobne hovorili s majiteľom klubu. Budem v úzkom spojení s trénerom Jarábkom. Ak si povie, akého hráča potrebujeme, mal by som adepta na trnavský dres odsledovať, zistiť jeho klady a nedostatky a celkovo mať prehľad o hráčskom trhu a o tom, kto je voľný,“ skonštatoval rodák zo Šulekova.

Karhan nazbieral počas hráčskeho pôsobenia v Španielsku (Betis Sevilla), Turecku (Besiktas Istanbul) a Nemecku (VfL Wolfsburg, 1. FSV Mainz 05) cenné kontakty. Tie sa pokúsi využiť v prospech Spartaka, hoci si uvedomuje, že napríklad organizácia prípravného zápasu so zahraničným súperom je náročná vec.

„Nevylučujem to. Pokúsiť sa o to môžeme, ale pri súčasnom stave nášho štadióna si ani neviem predstaviť, že by sme k nám dotiahli renomovaný zahraničný tím na prípravný duel. Možno na novú City Arenu to bude jednoduchšie. Nemyslím si však, že by sem teraz cestovali kluby rangu Mainzu či Wolfsburgu iba kvôli jednému stretnutiu. Rovnako ani my k nim.“

Fungovanie klubu Karhan dôverne pozná už z dlhoročného hráčskeho pôsobenia. „Som zástancom toho, aby sa napríklad nerobili transfery na poslednú chvíľu. Všetko je o komunikácii. Keď už budeme kupovať hráča, mal by byť nami oklepaný. A nie brať mačku vo vreci.“

Spartaku Trnava patrí po 8. kole najvyššej domácej súťaže 9. miesto v tabuľke so ziskom 10 bodov. K doterajšiemu účinkovaniu mužstva v tejto sezóne Miroslav Karhan skonštatoval:

„Osobne delím aktuálny ročník na zápasy doma a na ihriskách súperov. Vonku sme ešte nezískali ani bod, čo je našou jasnou slabinou. Tréner Jarábek vie, kde ho tlačí topánka. Snaží sa nájsť optimálne riešenie obrannej formácie, pretože najmä vonku dostávame priveľa gólov. Určite teda musíme začať zbierať body na súperovej pôde, aby sme sa dokázali priblížiť ku špici tabuľky.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Karhan