Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poľský tréner: Najhorší zápas v živote. Slováci mi robili nervy!

Tréner poľských futbalistov Franciszek Smuda sa v prípravnom zápase proti Slovensku bál o zdravotný stav svojich zverencov. Účastník majstrovstiev Európy vyhral v rakúskom Klagenfurte 1:0, ale kouč si najviac oddýchol, že sa pri spôsobe hry slovenského tímu nikomu nič nestalo.

27.05.2012 11:59
Franciszek Smuda Foto:
Franciszek Smuda.
debata (5)

"Bol to najhorší zápas v mojom živote. Nie preto, že by sme hrali v druhom polčase horšie, ale kvôli tomu, že som mal celý čas strach o zdravie hráčov. Keď som videl niekoľko zákrokov Slovákov, tak som mal na lavičke obrovské nervy. Našťastie už je to za nami, "povedal Smuda na pozápasovej tlačovej konferencii.

Poliakov poslal do vedenia v 30. minúte obranca francúzskeho Sochaux Damien Perquis, po zmene strán však súper niekoľkokrát zahrozil a bol blízko vyrovnania. „V prvom polčase sme hrali v dobrom tempe, aj keď na našich hráčoch bola vidieť únava. Keď budeme už nejaký čas doma a odpočinieme si, tak tento tím bude vyzerať inak,“ predpokladal šesťdesiattriročný kouč, ktorého celok zopakoval výsledok z úvodnej utorkovej prípravy v Rakúsku proti Lotyšsku.

Výkon Poľska v druhej polovici vraj v sobotu ovplyvnili časté striedania. „Zo skúsenosti viem, že keď do zápasu prídu jeden dvaja noví hráči, tak si nemusia s ostatnými hned sadnúť. Po prestávke bola naša hra roztrhaná, a len v posledných desiatich minútach sme hrali lepšie,“ uviedol Smuda.

„Bielo-červené“ mužstvo, ktoré bývalý obranca vedie od roku 2009, neinkasovalo už v štyroch medzištátnych dueloch za sebou. „Fakt, že sme znovu nedostali gól, ma napĺňa optimizmom. Defenzívna formácia hrá dobre,“ zhodnotil tréner. Pripustil, že v hlave už má konečný dvadsaťtričlenný zoznam pre Euro, ale najprv ho chce povedať hráčom. Isté je, že sa na šampionáte kvôli zraneniu ramena neobjaví druhý brankár Lukasz Fabianski.

Poľsko čaká generálka na ME 2. júna vo Varšave proti Andorre. Do domáceho turnaja potom vstúpi 8. júna proti Grécku, o štyri dni neskôr sa stretne s Ruskom a skupinu A zakončí 16. júna proti Českej republike.

5 debata chyba