Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z roboty to hráči stihnú, na tribúnach čakáme dve tisícky. Pohárová senzácia z 3. ligy si trúfa aj na Ružu

Treťoligista v boji o finále proti prvoligistovi. Také niečo môže vo futbale ponúknuť len pohárová súťaž.

02.04.2024 14:45
ŠK Odeva Lipany Foto:
Lipany si trúfajú aj na Ružomberok.
debata

Futbalisti treťoligového klubu ŠK Odeva Lipany nastúpia v semifinále Slovenského pohára 2023/2024 na domácom trávniku proti účastníkovi najvyššej súťaže MFK Ružomberok.

Lipany v utorok určite nevypadnú. Semifinále Slovnaft Cupu sa ako jediná fáza tejto pohárovej súťaže hrá na odvety.

Ešte nedávno platilo, že ŠK Odeva v domácom prostredí neprehral od 5. augusta a skvelá séria trvala jedenásť zápasov. Potom však prišla prehra so Sninou (0:1) v predohrávke 20. kola III. ligy skupiny Východ.

"Lipany majú povesť nedobytnej pevnosti. Doma sme silní, za výsledkami nás ženú fanúšikovia. Musím však upozorniť, že silní sme teraz aj vonku: v ostatných dvoch vystúpeniach u súperov sme nastrieľali dovedna šesť gólov a priviezli sme si štyri body.

Spartak Trnava Čítajte viac Semifinálové dvojice pohára sú známe. Trnava nastúpi s premožiteľom Slovana. A kto vyzve senzáciu z Lipian?

Káder je pred pohárovým sviatkom dobre naladený a v sľubnej športovej forme. Čaká nás veľmi ťažká konfrontácia s kvalitným súperom, ale nám takéto výzvy vyhovujú," povedal prezident futbalových Lipian Emil Lacko na webe slovnaftcup.sk.

Lipany si proti Ružomberku zahrajú v pohárovej súťaži už štvrtýkrát, z toho po tretí raz od roku 2020. Je to výhoda? "Možno 90 percent kádra MFK sa medzičasom obmenilo.

Pre nás teda bolo smerom k pohárovému semifinále dôležitejšie mať odsledované aktuálne ligové výkony, vďaka ktorým sa Ružomberok prebil do nadstavbovej šestky hrajúcej o titul a vezie sa na vlne.

Zo vzájomnej minulosti sme si skôr vedomí toho, že záleží aj na ich nastavení – dokážu zahrať dobrý zápas i menej vydarený. U nás vyhrali 4:0 a po roku doma iba 1:0," skonštatoval Jacko.

Peter Bartoš Čítajte viac Lipanom vychytal postup výrobný riaditeľ s ťahákom naruby. Pokyn deň predtým znel: Je tma, kopnite si jednu jedenástku, keby náhodou...

Prezident klubu z východu Slovenska sa vyjadril aj k záujmu ľudí o tento špecifický zápas. "Hneď v deň spustenia predaja vstupeniek sme zaplnili tribúnu a realisticky očakávame okolo 2000 divákov napriek prenosu na JOJ Šport.

Začiatok o 16.00 h je pre nás aj v pracovný deň prijateľný, lebo vo väčšine tunajších firiem sa končí o druhej, najneskôr tretej. Ľudia sa teda stihnú presunúť z roboty. Naši hráči tiež," dodal Jacko.

Ružomberčania, ktorí sa dosiaľ naposledy tešili z výhry v Slovenskom pohári v roku 2006, budú v dvojzápase proti Lipanom výrazným favoritom.

V generálke na prvé pohárové semifinále doma remizovali s Dunajskou Stredou (1:1) v najvyššej ligovej súťaži v 3. kole nadstavby Skupiny o titul.

MFK Ružomberok Čítajte viac Prišiel, skóroval, dostal červenú kartu. Súboj Ružomberka s Dunajskou Stredou opäť nemal víťaza

"Nebudeme tajiť, že sme si práve Lipany želali ako súpera na semifinále. Vôbec to však neznamená, že ich nerešpektujeme. Musíme už ten prvý zápas zobrať s plnou vážnosťou.

Nesmieme nič podceniť, aby sme si nepokazili zatiaľ vydarenú jar,“ uviedol obranca Ružomberka Ján Maslo.

Skúsený 38-ročný stopér nevylúčil eventualitu, že prípadný zisk Slovenského pohára by zohral rolu pri jeho zvažovaní, či ešte pokračovať na profesionálnej futbalovej scéne.

„Bol by to pekný úspech, nechcem však predbiehať. Zatiaľ to ešte neriešim. Uvidíme, ako sa všetko vyvinie,“ dodal Maslo.

Odvetu semifinále v Ružomberku naplánovali na utorok 16. apríla s výkopom o 15.30 h.

Bývalé hviezdy, ktoré stále behajú po trávnikoch Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Niektorých si možno pamätáme ako mladíkov,...
debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok #slovnaft cup #pohár #ŠK Odeva Lipany