Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava zvládla ťažký zápas pred očami klubovej legendy, pri jedinom góle musel zasiahnuť videorozhodca

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v nedeľňajšom priamom súboji o druhé miesto Niké ligy nad Žilinou 1:0 a svojmu prenasledovateľovi sa v tabuľke vzdialil už na štyri body.

31.03.2024 19:43 , aktualizované: 21:07
Spartak Trnava Foto:
Trnave na dôležitú výhru stačil jediný presný zásah.
debata

Víťazstvo „andelov“ zariadil Azango, ktorý ťažil v 27. minúte z krídelného úniku Daniela. Jeho prihrávku do päťky ešte tečoval Stojčevski a Nigérijčan loptu zblízka pohodlne dopravil do siete.

Trnava, Žilina. Čítajte viac Stretnutie skupiny o titul medzi Spartakom Trnava a Žilinou sme sledovali ONLINE

Rozhodcovia najprv signalizovali ofsajd, po intervencii videorozhodcu ale gól platil. Spartakovci mali v prvom polčase viacero dobrých šancí, v jeho závere pohrozila aj Žilina, no ďalší gól už nepadol aj preto, že v druhom polčase sa hra presunula do stredu poľa a nebezpečných zakončení akcií bolo pomenej.

Viac ako 6500 divákov pred zápasom tlieskalo k 50. narodeninám Marekovi Ujlakymu aj bývalému rozhodcovi Miroslavovi Benkovi.

Niké liga – 3. kolo nadstavbovej časti – skupina o titul:
FC Spartak Trnava – MŠK Žilina 1:0 (1:0)
Gól: 27. Azango, ŽK: Zeljkovič, Ďuriš – Adang, rozhodovali: Glova – Straka, Kmec, 6513 divákov.
Spartak: Takáč – Koštrna, Djurič, Kóša, Mikovič – Zeljkovič – Daniel (76. Šulek), Procházka, Ofori (65. Bainovič), Azango (65. Bukata) – Ďuriš (84. Poznar)
Žilina: Belko – Minárik, Stojčevski (46. Ndjeungoue), Hubočan – Javorček (69. Bari), Gidi, Sauer, Ďatko – Bile (69. Nsona), Jambor, Iľko (81. Adang)

hlasy po zápase:
Michal Gašparík, tréner Spartaka: „Súhlasím s tým, že úvodná štvrťhodina patrila Žiline, potom sme sa do toho dostali a následne to vyzeralo, ako sme chceli. Plánovali sme súpera vysoko napádať, dotláčať ich, nenechať ich, aby sa dostali do kombinačnej hry, z toho sme mali dobré prechodové fázy, po jednej z nich aj padol gól. Boli tam aj ďalšie pološance, ktoré sme mohli vyriešiť, keby sme mali kúsok šťastia, prípadne sme mohli zvoliť iné riešenie. Žilinu sme držali celý polčas na dištanc až na záver, keď nás v kľúčovej šanci súpera podržal Takáč. V druhom dejstve chalani až príliš začali brániť výsledok, úplne zbytočne od prvej minúty. Defenzíva nám síce funguje a nepúšťali sme Žilinu do šancí, ale boli sme pasívni v práci s loptou. Máme však teraz pevnú obranu, chalani dobre fungujú v systéme. Zdolali sme predtým Dunajskú Stredu aj Slovan, neinkasovali sme, takže si myslím, že právom sme teraz druhí v tabuľke.“
Jaroslav Hynek, tréner Žiliny: „Očakávali sme, že takýmto spôsobom bude Trnava hrať. Podaril sa nám vstup do zápasu, 15 minút sme si držali pozície, potom sme ale na tridsať minút vypadli z tempa a počínajúc brankárom až úplne po vrch zostavy sme nehrali to, čo sme chceli. Z nepresnosti a neudržaní hry pramenil gól na 1:0, ktorý padol po našej chybe. Nepoistili sme si dlhú loptu, v našom zmätku sa dostala lopta do strany, tečom to prešlo až k Azangovi, ktorý dal gól. V závere polčasu sme sa dokázali dostať do hry, mali sme šancu Iľka a po štandardke Hubočana. Malá búrka v kabíne cez polčas pomohla k tomu, aby sme po zmene strán hrali viac to, čo chceme. Myslím si, že sa nám to darilo, šancí sme ale mali menej, aby sme aspoň remizovali, Nsona sa v stopercentnej šanci nepresadil. Keď to vezmem všeobecne, vyhral šťastnejší.“

Bývalé hviezdy, ktoré stále behajú po trávnikoch Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Niektorých si možno pamätáme ako mladíkov,...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #mšk žilina #Spartak Trnava #skupina o titul #Niké liga