Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Veľký problém odsúdenej posily Slovana, Gerson sa stratil. Nemôžem uhnúť, budeme to riešiť, soptil Weiss

Aj keď Slovan vyhral v zápase 3. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul nad Podbrezovou 2:1, fanúšikovia na ihrisku či lavičke márne hľadali najvýraznejšiu zimnú posilu belasých.

31.03.2024 08:03 , aktualizované: 10:24
Gerson Rodrigues, Vladimír Weiss Foto:
Gerson Rodrigues (vpravo) má povesť problémového hráča.
debata (15)

Ako vyšlo najavo po zápase, Gerson Rodrigues nebol k dispozícii, keďže sa vôbec nenachádza na Slovensku.

Luxemburský útočník, ktorého Slovan získal na ročné hosťovanie s opciou na trvalý prestup z Dynama Kyjev, sa nevrátil z reprezentač­ného zrazu.

Počas marcových termínov nastúpil za Luxembursko v oboch zápasoch, najskôr prežil sklamanie v baráži o postup na EURO 2024 proti Gruzínsku (0:2), no v priateľskom stretnutí proti Kazachstanu žiaril, k výhre 2:1 prispel gólom a asistenciou.

rodrigues Čítajte viac Luxemburský súd rozhodol o útočníkovi Slovana: Rodrigues spoznal svoj trest

Potom sa mal vrátiť do klubu, no Gerson tak zatiaľ neurobil. Potvrdil to aj kormidelník belasých Vladimír Weiss na tlačovke po zápase s Podbrezovou.

„Nemali sme ho tu, neprišiel (zo zrazu). Toto musíme riešiť, či ja alebo klub. Sú to disciplinárne veci a to sa nedá, nemôžem uhnúť doľava-doprava. Pre mňa je prvoradé mužstvo,“ uviedol s tým, že to je všetko, čo o Gersonovej absencii vie.

Gerson tak opäť potvrdil povesť problémového hráča, ktorý strieda jeden klub za druhým. Luxemburský súd ho navyše v stredu uznal vinným v troch prípadoch násilných činov, pričom mu uložil podmienečný trest na 18 mesiacov a pokutu 1500 eur.

Gerson Rodrigues Čítajte viac Sebavedomý útočník Slovana Rodrigues: Môj cieľ je byť najlepším strelcom súťaže, s Grazom to môžeme otočiť

Obvinenia sa týkali domáceho násilia voči jeho bývalej partnerke i dvoch konfliktov na verejnosti. Skutky sa mali stať v marci 2019, júni a novembri 2022. Okrem 1500 eur musí Rodrigues zaplatiť aj odškodné obetiam, dovedna vyše 3700 eur.

Jeho právny zástupca Guillaume Rauchs spochybňoval obvinenia v priebehu celého procesu a vyhlásil, že jeho klient sa už chce sústrediť predovšetkým na futbal a rodinu.

Rodrigues nebol na stredajšom pojednávaní prítomný. Prokuratúra pre neho požadovala trest na 15 mesiacov s podmienečným odkladom.

Dvadsaťosemročný futbalista sa na Tehelnom poli rýchlo aklimatizoval, zatiaľ odohral osem zápasov s bilanciou päť gólov a jedna asistencia.

V deň zápasu s Podbrezovou oficiálny web Niké ligy zverejnil informáciu, že Gerson sa stal hráčom mesiaca február najvyššej slovenskej futbalovej súťaže.

Gerson Rodrigues, kontroverzný útočník Slovana Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Gerson Rodrigues sa po príchode do Slovana...
15 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #reprezentačný zraz #Gerson Rodrigues