Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľký problém odsúdenej posily Slovana, Gerson sa stratil. Nemôžem uhnúť, budeme to riešiť, soptil Weiss

Aj keď Slovan vyhral v zápase 3. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul nad Podbrezovou 2:1, fanúšikovia na ihrisku či lavičke márne hľadali najvýraznejšiu zimnú posilu belasých.

31.03.2024 08:03 , aktualizované: 10:24
Gerson Rodrigues, Vladimír Weiss Foto:
Gerson Rodrigues (vpravo) má povesť problémového hráča.
debata (15)

Ako vyšlo najavo po zápase, Gerson Rodrigues nebol k dispozícii, keďže sa vôbec nenachádza na Slovensku.

Luxemburský útočník, ktorého Slovan získal na ročné hosťovanie s opciou na trvalý prestup z Dynama Kyjev, sa nevrátil z reprezentač­ného zrazu.

Počas marcových termínov nastúpil za Luxembursko v oboch zápasoch, najskôr prežil sklamanie v baráži o postup na EURO 2024 proti Gruzínsku (0:2), no v priateľskom stretnutí proti Kazachstanu žiaril, k výhre 2:1 prispel gólom a asistenciou.

rodrigues Čítajte viac Luxemburský súd rozhodol o útočníkovi Slovana: Rodrigues spoznal svoj trest

Potom sa mal vrátiť do klubu, no Gerson tak zatiaľ neurobil. Potvrdil to aj kormidelník belasých Vladimír Weiss na tlačovke po zápase s Podbrezovou.

„Nemali sme ho tu, neprišiel (zo zrazu). Toto musíme riešiť, či ja alebo klub. Sú to disciplinárne veci a to sa nedá, nemôžem uhnúť doľava-doprava. Pre mňa je prvoradé mužstvo,“ uviedol s tým, že to je všetko, čo o Gersonovej absencii vie.

Gerson tak opäť potvrdil povesť problémového hráča, ktorý strieda jeden klub za druhým. Luxemburský súd ho navyše v stredu uznal vinným v troch prípadoch násilných činov, pričom mu uložil podmienečný trest na 18 mesiacov a pokutu 1500 eur.

Gerson Rodrigues Čítajte viac Sebavedomý útočník Slovana Rodrigues: Môj cieľ je byť najlepším strelcom súťaže, s Grazom to môžeme otočiť

Obvinenia sa týkali domáceho násilia voči jeho bývalej partnerke i dvoch konfliktov na verejnosti. Skutky sa mali stať v marci 2019, júni a novembri 2022. Okrem 1500 eur musí Rodrigues zaplatiť aj odškodné obetiam, dovedna vyše 3700 eur.

Jeho právny zástupca Guillaume Rauchs spochybňoval obvinenia v priebehu celého procesu a vyhlásil, že jeho klient sa už chce sústrediť predovšetkým na futbal a rodinu.

Rodrigues nebol na stredajšom pojednávaní prítomný. Prokuratúra pre neho požadovala trest na 15 mesiacov s podmienečným odkladom.

Dvadsaťosemročný futbalista sa na Tehelnom poli rýchlo aklimatizoval, zatiaľ odohral osem zápasov s bilanciou päť gólov a jedna asistencia.

V deň zápasu s Podbrezovou oficiálny web Niké ligy zverejnil informáciu, že Gerson sa stal hráčom mesiaca február najvyššej slovenskej futbalovej súťaže.

Gerson Rodrigues, kontroverzný útočník Slovana Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Gerson Rodrigues sa po príchode do Slovana...
15 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #reprezentačný zraz #Gerson Rodrigues