Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chýbal iba kúsok, Straka takmer šokoval Žilinu. Situácia pri penalte? Urobte si názor sami, odkázal kouč Michaloviec

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce boli v 21. kole prekvapujúco blízko k prvému víťazstvu v tejto sezóne Niké ligy, no na ihrisku druhého tímu tabuľky MFK Žilina napokon remizovali 1:1.

24.02.2024 17:03 , aktualizované: 18:14
František Straka Foto: ,
Nový tréner MFK Zemplín Michalovce František Straka.
debata (2)

O prvý trojbodový zisk prišli v nadstavenom čase, keď z penalty vyrovnal Timotej Jambor. Pre trénera Františka Straku to bola premiéra na lavičke Michaloviec, ktoré sú naďalej na predposlednom 11. mieste tabuľky.

Žilinčania sa až postupne dostali do tempa, strelecké šťastie skúšali Adang i Bari. Šťastie však pri domácich nestálo v 23. minúte, keď Niarchos v jasnej pozícii trafil tyč, no lopta sa odrazila do hlavy ležiaceho domáceho obrancu Leitnera a následne zamierila do Belkovej siete.

Do kabíny tak zamierili hostia s jednogólovým vedením. Druhý polčas otvorili Žilinčania dvojitým striedaním, ktoré síce prinieslo potrebné oživenie, ale nie efektivitu v útoku. Michalovce sa stiahli do obrany a šťastie následne skúšali v rýchlych protiútokoch.

František Straka Čítajte viac Čech Straka: Východniari? Sparťanov futbal nikde nebolel tak, ako práve tu. Boli to "nechuťáci", no skvelí chlapi. Keď spustili, museli sme si domýšľať

Žilina všemožne skúšala prelomiť obranný val Strakovej družiny, podarilo sa to až v nadstavenom čase Javorčekovi, ktorý bol pri odvážnom prieniku faulovaný Šimkom a nariadený pokutový kop premenil Jambor.

Niké liga – 21. kolo:
MŠK Žilina – MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:1)
Góly: 90.+3 Jambor (z 11m) – 23. Leitner (vlastný). Rozhodovali: Valent – Jekkel, Ferenc, ŽK: Hubočan – Niarchos, Volanakis, Ramos, Šimko, 1117 divákov
Žilina: Belko – Leitner (46. Minárik), Hubočan, Ndjeungoue (62. Ďatko) – Bari, Adang, Sauer (62. Gidi), Javorček – Essomba (69. Iľko), Jambor, Nsona (46. Bile)
Michalovce: Frelih – Šimko, Dzotsenidze, Volanakis, Magda – Bednár – van Kessel (88. Veremiejev), Žofčák (56. Shimamura, 88. Vaško), S. Danko (69. Ramos), Marcin – Niarchos (57. Adekunle)

Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina: "My musíme vo finále remízu zobrať, ale myslím si, že zápas sme mali gólovo zvládnuť, zvlášť v prvom polčase, kde sme mali dobré situácie, ktoré vieme riešiť lepšie.

Nepomohli nám dnes ani striedania a ani zmeny na pozíciách, spokojní nie sme ani s hrou, penalta nám zachránila výsledok. Súper skvele bránil, my sme boli mimoriadne nepresní a musíme riešiť dôvod, pre ktorý to tak bolo. Musíme byť lepšie nastavení aj v hlave."

František Straka, tréner MFK Michalovce: "Som spokojný, pretože sme sa prezentovali veľmi dobre najmä v prvom polčase. Boli sme agresívni, pretože súper má silných a takticky skvele pripravených hráčov.

Fajn, bod aj beriem, aj neberiem, pretože sme v závere nepostrážili jeden nábeh súpera. Situáciu nech si každý vyhodnotí podľa seba. Môj tím musím pochváliť, pretože bojoval a som presvedčený, že má na to, aby zostal v lige."

Dvojgólový Ďuriš

Futbalisti Spartaka Trnava vyhrali v dueli 21. kola Niké ligy nad MFK Dukla Banská Bystrica 2:0 a definitívne si zabezpečil účasť v prvej šestke, ktorá bude v nadstavbovej časti hrať o titul. O oba góly domácich sa postaral Michal Ďuriš.

Dukla začala v Trnave odvážne, no v 22. minúte Spartak zlomil zápas na svoju stranu, keď si na hranici šestnástky vylepšil palebnú pozíciu Ďuriš a ranou k žrdi otvoril skóre.

Ten istý hráč v 33. minúte pridal druhý gól, keď na polovici ihriska vyhral súboj najskôr s Godálom a následne i Willwéberom, dostal sa do samostatného úniku, ktorý zakončil presnou strelou povedľa bezmocného Hrušku.

malý futbal Slovensko Čítajte viac Veľký úspech na politickom poli! Slováka zvolili za šéfa európskej futbalovej federácie

Ďuriš ani jeden z gólov taktne neoslavoval, keďže v Banskej Bystrici svojho času pôsobil.

FC Spartak Trnava – MFK Dukla Banská Bystrica 2:0 (2:0)
Góly: 22. a 33. Ďuriš. Rozhodovali: Očenáš – Straka, Vitko, ŽK: Richtárech, 4057 divákov.
Spartak: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša, Mikovič – Zeljkovič – Azango (59. Ofori), Procházka, Bernát (78. Bukata), Daniel (78. Durič) – Ďuriš (89. Poznar)
B. Bystrica: Hruška – Migaľa (70. Veselovský), Godál, Willwéber – Pišoja, Richtárech (70. Marquinho), Hlinka, Záhumenský – Považanec (58. Depetris) – Polievka (82. Slebodník), Rymarenko

Prestrelka v Zlatých Moravciach

Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili na ihrisku FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4:2 v sobotňajšom zápase 21. kola Niké ligy. Pre trénera Andreja Štefanku išlo o premiéru na lavičke Zlatých Moraviec.

V gólovo úrodnom zápase domáci v závere prvého polčasu vyrovnali z 0:2 na 2:2, no Ružomberčania v druhom dejstve získali späť dvojgólový náskok. ViOn je naďalej na poslednom 12. mieste tabuľky s trojbodovou stratou na Michalovce.

Ružomberčania mali ideálny vstup do zápasu, keď gólovo udreli už z prvej strely. V 10. minúte si Selecký nabehol na center Múdreho a zblízka otvoril skóre – 0:1. O desať minút už hostia viedli dvojgólovým rozdielom, keď Hladík zvnútra šestnástky prekonal brankára Lukáča – 0:2.

Ján Ďurica, Ján Mucha Čítajte viac Ďurica spomína na exekúciu. Namiesto bytu som skončil v hroznej izbe na štadióne s igelitkou a bez peňazí

Záver prvého dejstva patril domácim. Duga najskôr dorazil do bránky loptu, ktorú Frühwald vyrazil na hornú žŕdku a krátko na to sa zblízka presadil aj Kuzma – 2:2.

V 52. minúte však Čonka fauloval Hladíka a Boďa z následného pokutového kopu vrátil hosťom náskok – 2:3. Následné snahy domácich o vyrovnanie sa často končili už v zárodku, keďže Ružomberčania v druhom polčase zlepšili defenzívu a darilo sa im držať hru mimo vlastného pokutového územia.

Domáci sa v druhom dejstve dostali k jednej strele na bránku, no tá nezmenila skóre. Naopakv 85. minúte hostia zvýšili svoj náskok, keď Šefčík využil prihrávku Seleckého – 2:4.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – MFK Ružomberok 2:4 (2:2)
Góly: 41. Duga, 44. Kuzma – 10. Selecký, 20. Hladík, 53. Boďa (11 m), 85. Šefčík. Rozhodovali: Ziemba – Štofik, Čajka, ŽK: Suľa, Duga – Chobot
Zlaté Moravce-Vráble: Lukáč – Suľa, Drame (46. Moško), Nagy, Čonka (59. Jinjolava) – Mondek, Brenkus (35. Balic), Duga (59. Tabatadze, 86. Hodúr), Dulay – Kuzma, Mészáros
Ružomberok: Frühwald – Gabriel, Malý, Mojžiš – Kotula (46. Šefčík), Luterán (83. Domonkos), Múdry, Selecký – Hladík, Tučný (55. Chobot) – Boďa (75. Gerec)

Andrej Štefanka, tréner FC ViOn: "Zápas sme nezvládli. Úvod nebol zlý, potom však prišli opäť dva lacné góly. Pozitívom je, že v závere polčasu sme dokázali vyrovnať. Mali sme dobrú emóciu, ktorú sme však nedokázali priniesť do druhého polčasu.

Urobili sme úplne zbytočnú penaltu. Potom sme už išli na riziko. Bez absolútneho nasadenia všetkých hráčov nie sme schopný konkurovať takému mužstvu ako je Ružomberok. Reakcie hráčov po stretnutí si interne rozoberieme. Do každého zápasu ideme s tým, že chceme vyhrať, lebo bez bodov sa zachrániť nemôžeme."

Ondřej Smetana, tréner MFK Ružomberok: "Do stretnutia sme vstúpili podľa plánu. Dali sme pomerne rýchlo gól, následne aj druhý. Potom sme sa nechali zatlačiť a pustili domácich do vyrovnania.

Po zmene strán sme sa našťastie opäť odpútali na dva góly. V závere sme domácich už do ničoho nepustili. Bol to ťažký zápas na veľmi náročnom, mäkkom teréne, na ktorom sa len veľmi ťažko kombinovalo."

Ohlasy po zápase Slovan - Sturm Graz Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Pre Slovan sa európske zápasy v tejto sezóne...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Zemplín Michalovce #František Straka