Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V troch zápasoch padli iba tri góly. Žilina po Slovane zakopla aj so Skalicou, Košice s prvým jarným bodom

Futbalisti Skalice remizovali v sobotňajšom zápase 20. kola Niké ligy so Žilinou 1:1 Hostia tak nedokázali zvíťaziť tretíkrát v sérii a na druhej priečke tabuľky strácajú na vedúci Slovan deväť bodov.

17.02.2024 16:57 , aktualizované: 18:36
SR Skalica šport futba NL 20. kolo Žiline TTX Foto:
Na snímke sprava v súboji o loptu Eric Bile (Žilina) a Oliver Podhorin (Skalica).
debata (1)

Skaličania sa dostali do vedenia už v úvodnej minúte, keď Daniel Smékal dostal ideálnu prienikovú prihrávku od Mária Hollého a nezaváhal.

„Žlto-zelení“ vyrovnali po polhodine hry, prvýkrát v sezóne rozvlnil sieť Dominik Javorček. Onedlho mohli Skaličania opäť viesť, ale presnú hlavičku Smékala brankár Ľubomír Belko vytesnil na roh.

liver - chelsea  7 Čítajte viac Ligový súboj medzi Skalicou a Žilinou sme sledovali ONLINE

V druhom polčase mali viac šancí Skaličania, no strely Alexa Sobczyka a ani v úplnom závere kapitána Martina Nagya sa medzi tri žrde nezmestili.

Niké liga – 20. kolo:
MFK Skalica – MŠK Žilina 1:1 (1:1)
Góly: 1. Smékal – 29. Javorček. Rozhodovali: Dohál – Hrmo, Bobko, ŽK: Gaži, Podhorin – Iľko, Essomba, 707 divákov.
Skalica: Luksch – Krčík, Hradecký, Podhorin, Černek – Nagy, Hollý (80. Mášik) – Morong, Haša (71. Sobczyk), Gaži (71. Matějov) – Smékal (89. Ranko)
Žilina: Belko – Leitner, Jaššo, Ndjeungoue – Bari (85. Hubočan), Sauer, Adang, Javorček – Bille (65. Nsona), Jambor, Iľko (77. Essombe)

FC Košice remizovali s FK Železiarne Podbrezová 0:0. Košičania sú v tabuľke naďalej na 10. mieste, na ktorom majú 13 bodov.

Podbrezová poskočila na priebežné 6. miesto pred Dunajskú Stredu, ktorú v nedeľu čaká duel v Trnave.

Košičania nastúpili s cieľom získať prvé jarné body a v 12. minúte boli blízko ku gólu, ale Gallovičova pohotová strela nezaskočila brankára Reháka.

Prvý polčas priniesol vyrovnaný futbal, v ktorom diváci videli iba minimum gólových príležitostí. V 25. minúte sa Assinor dostal k zakončeniu z protiútoku, ale trafil iba konštrukciu košickej bránky.

Gól nepriniesla ani šanca Baja po chybe Innocentiho v závere prvého polčasu. Podobný obraz hry mal aj druhý polčas a v jeho úvode útočník Obounet minul bránku.

V 72. minúte bola Podbrezová blízko ku gólu, no Kabongovu strelu po prieniku vyrazil pohotový brankár Figueiredo. Obe defenzívy pracovali dostatočne dôsledne až do konca zápasu a nepustili súpera do výraznejšej šance.

NL – 20. kolo:
FC Košice – FK Železiarne Podbrezová 0:0
Rozhodovali: Kráľovič – Bednár, Zemko, bez kariet. 2253 divákov
Košice: Figueiredo – Fabiš, Šindelář, Kružliak, Innocenti, Petrák (62. Qose) – Faško (90. Sovič), Greššák (46. Davis), Gallovič – Medved, Obounet (74. Jones)
Podbrezová: Rehák – Bartoš, Bakaša, Grešák (9. Oravec) – Kováčik, Bajo, Paraj, Chyla (69. Markovič) – Galčík (46. Kabongo), Sanusi (84. Okunola) – Assinor

hlasy:
Ján Kozák, tréner FC Košice: „Je to dobrý bod. Nula inkasovaných gólov, to sa nám už dlho nestalo. Počas týždňa sme pracovali na tom, aby bol výkon v defenzíve lepší a aby si hráči v nej pomáhali. Hrali obetavo, boli tam zblokované strely. V prvom polčase po šanci Galloviča prišli ľahké chyby. Znervózneli sme. Podbrezová to využila, bola sebavedomá. Bezgólový stav po prvom polčase bol pre nás dobrý výsledok. V druhom polčase mala viac z hry, ale nemala veľké šance. My sme mali dve v závere. Bod je pekný a ideme ďalej. Budeme pracovať na tom, aby sme sa priblížili takýmto súperom ako Podbrezová či Trenčín. Myslím si, že sme na dobrej ceste.“
Roman Skuhravý, tréner FK Železiarne Podbrezová: „Každý zápas bude pre nás náročný a dôležitý v konečnom zúčtovaní. To, čoho som sa trochu obával po zmene kádra, že to, čo uvidím na tréningu, bude odlišné od majstrovského zápasu, sa deje. Sme radi, že sme získali bod. V prvom polčase sme boli v neštandardnej situácii, keď sme mali dvoch zranených hráčov. Ešte som prehovoril Rolanda Galčíka, aby aspoň polčas dohral. Aj z tohto dôvodu to bolo kostrbaté. Mali sme dve situácie, ktoré mohli zápas rozhodnúť. Duel bol bojovný, vyrovnaný. Bod musíme vziať s pokorou a pripraviť sa na duel s Dunajskou Stredou.“

Ružomberok zvíťazil na pôde Michaloviec 1:0. Jediný gól duelu dal tesne pred polčasovou prestávkou Martin Bóďa z pokutového kopu.

Liptáci triumfovali v troch z uplynulých štyroch stretnutí a patrí im 8. miesto s mankom päť bodov na šiestu Podbrezovú, ktorá drží poslednú priečku zaisťujúcu účasť v skupine o titul.

Ružomberčania potrebujú v boji o postup do prvej šestky bodovať naplno a tak sa aj na pôde súpera pustili od úvodu do útočenia.

Davis - Kozak Čítajte viac Najväčšia posila? Nehrozí mu problém, aký zvyknú mať legionári, vraví Kozák. Trnava je u nás top mužstvo. Košice chceme dostať na jej úroveň

Spočiatku však narazili na kvality brankára Žigu Freliga, ktorý v prvej desaťminútovke zneškodnil šance Martina Chriena i Jána Hladíka.

Skóre však mohli otvoriť aj domáci, keď v 21. minúte hlavičkoval smerom na bránu Matúš Marcin, no brankár Tomáš Frühwald loptu do siete nepustil.

Gól tak padol až v nadstavení prvého polčasu, keď faul Vladyslava Veremejeva na Hladíka potrestal z bieleho bodu Bóďa.

Aj po zmene strán mal viac práce Frelih, no zneškodnil aj veľkú šancu Štefana Gabriela v 48. min. Liptáci tesný náskok v závere ustrážili.

MFK Zemplín Michalovce – MFK Ružomberok 0:1 (0:1)
Góly: 45.+1. Boďa (z 11 m). Rozhodovali: Kišš – Roszbeck, Halíček, ŽK: Danko, Veremiejev, Bahi, Arevalo, Adekunle – Chrien, Mojžiš, Lavrinčík, 849 divákov.
Michalovce: Frelih – Šimko, Dzocenidze, Volanakis, Veremiejev (46. Bahi) – Šimamura, Karasiuk (70. Žofčák), Danko (62. Ramos) – Marcin, Arevalo (75. Adekunle), Jánošík (62. Niarchos)
Ružomberok: Frühwald – Gabriel, Malý, Mojžiš – Luterán, Lavrinčík, Zsigmund, Selecký – Hladík (73. Gerec), Boďa (64. Chobot), Chrien (82. Múdry)

Hlasy po zápase /zdroj: stránka MFK Zemplín/:
Peter Struhár, tréner Michaloviec: „Vedeli sme, že to bude náročný zápas, lebo Ružomberok má fyzických hráčov, čo bolo od prvých minút vidieť. Chceli hrať jednoduché útoky, mali výškovú prevahu a z toho sa chceli dostávať do šancí. My sme mali svoj zámer, keď sme chceli mať prevahu hlavne v strednej vertikále. Ružomberku sa ťažko dávajú góly, čo sa potvrdilo aj dnes. Mal aj viac vyložených šancí ako my, hlavne v prvom polčase. My sme gól nedali, hostia áno, takže zaslúžene vyhrali.“
Ondřej Smetana, tréner Ružomberka: „Brzdilo nás nepremieňanie šancí, zopár situácií sme nedotiahli do konca. Do vedenia sme mohli ísť aj skôr a zápas by bol pre nás pokojnejší. Súper bol nebezpečný, hral rýchlo dopredu a mal veľa zaujímavých situácií. Našťastie sme ho celý zápas držali na dištanc od našej brány a dokázali skórovať z penalty. Druhý polčas bol živelný z oboch strán, hralo sa hore-dole a stratilo to kompaktnosť. Som rád, že sme vzadu udržali nulu a vyhrali.“

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček najlepšie zarábajúcich...
Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #mšk žilina #MFK Skalica #Niké liga