Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezdny pán s bruškom, ktorý všetko pokazil. Kozák za svoje výroky o rozhodcovi neunikol trestu

Tréner FC Košice Ján Kozák si po prehratom zápase s Trenčínom neodpustil pár kritických výrokov na hlavného rozhodcu stretnutia. To neuniklo pozornosti Asociácie rozhodcov SFZ, ktorá naňho podala podnet. Lodivod východniarov spoznal svoj trest.

17.02.2024 10:02
SR Košice šport futbal NL 13. kolo Dunajská... Foto:
Staronový tréner FC Košice Ján Kozák ml.
debata

Úvodný duel jarnej časti Niké ligy ovplyvnilo vylúčenie hosťujúceho Oleksandra Golikova už v 5. minúte. Ten už po 58 sekundách hry fauloval Trenčana Ibrahima.

Hlavný rozhodca navyše skontroloval celú situáciu na monitore a následne Golikovovi ukázal červenú kartu. Nasledoval priamy kop, po ktorom domáci otvorili skóre.

Práve rozhodca Michal Smolák sa stal pozápasovej tlačovej konferencii terčom kritiky košického lodivoda Jána Kozáka mladšieho.

„Podľa mňa sme boli výborne pripravení, ale po minúte sa všetko zrútilo. Zobral to do rúk pán, ktorý je súčasťou hry, ale nemal by byť najväčšou hviezdou.

„Dnes tou hviezdou bol pán s bruškom, ktorý z môjho pohľadu pokazil celý zápas. Nestíhal, bol neprofesionálny,“ uviedol po prehratom dueli Kozák.

Podľa šéfa asociácie rozhodcov Jána Tomčíka sú tresty pre trénerov a funkcionárov v tomto smere na Slovensku veľmi mierne, v zahraničí sa uplatňuje prísnejší meter.

SR Futbal SP Slovnaft Cup 5. kolo KEX Čítajte viac Najväčšou hviezdou bol pán s bruškom, zúril Kozák. Nestíhal a pokazil celý zápas, soptil na rozhodcu

„O výkone rozhodcu má pojednávať komisia rozhodcov Slovenského futbalového zväzu a disciplinárna komisia, nie tréner po zápase,“ uviedol Tomčík.

Verdikt disciplinárnej komisie SFZ dáva za pravdu Tomčíkovmu uhľu pohľadu na tresty za reči po zápase. Tréner košického klubu vyviazol s peňažným trestom.

„Na základe Správy delegáta zo stretnutia, podnetu delegáta SFZ a podnetu AR SFZ, za urážlivé a zosmiešňujúce výroky na adresu rozhodcu na tlačovej konferencii po stretnutí 19. kola NL AS Trenčín – FC Košice, podľa čl. 48/1c DP ukladá DS – finančnú pokutu 500 eur,“ potvrdzuje rozhodnutie komisie o Kozákovi web SFZ.

Oleksander Golikov, ktorého vylúčenie spustilo Kozákove výčitky na adresu rozhodcu, bol potrestaný vynútenou pauzou v jednom súťažnom stretnutí.

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček najlepšie zarábajúcich...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #rozhodca #Ján Kozák #výroky #FC Košice #Niké liga