Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rýchlik z berlínskej Herthy, hral v mládežníckych reprezentáciách. Žilinu posilnil francúzsky talent

Do futbalového tímu MŠK Žilina prichádza na polročné hosťovanie bez opcie Francúz Kelian Nsona. Dvadsaťjedenročný krídelník je kmeňový hráč Herthy Berlín a v minulosti reprezentoval Francúzsko v kategóriách do 17 a 18 rokov.

09.02.2024 16:05
Kelian Nsona Foto: ,
Kelian Nsona (v strede) počas tréningu v nemeckej Herthe Berlín.
debata

Nsona bol pred zranením považovaný za jeden z najväčších talentov francúzskeho futbalu. Žilinčania majú želanú posilu do ofenzívy, Berlínčania môžu v lete počítať s hráčom, ktorý bude mať kvalitnú hernú prax.

„S Herthou Berlín sme sa dohodli na polročnom hosťovaní, pričom by sme chceli Keliana pripraviť tak, aby bol od leta nachystaný pre ich prvý tím. Má výborné fyzické parametre a disponuje obrovskou rýchlosťou. Samozrejme, bude potrebovať čas na adaptáciu a vstrebanie nášho herného systému. Verím však, že si počas jari vzájomne pomôžeme,“ uviedol športový manažér Žilinčanov Karol Belaník na klubovom webe MŠK Žilina.

Park princov Čítajte viac Zásadná zmena v Paríži: Katarskému šéfovi došla trpezlivosť, Škriniara čaká sťahovanie z Parku princov

„V prvom rade som šťastný, že tu môžem byť, hrať a pomáhať družstvu. Po zranení sa chcem do toho znova stopercentne dostať, zlepšovať sa a Žilina mi v tomto môže pomôcť. Z prvých tréningov mám fajn pocit, naberám taktické pokyny,“ povedal Kelian Nsona po príchode do Žiliny.

Nové žltozelené číslo 9 necíti tlak aj napriek tomu, že „vyfasoval“ takéto číslo. „Som krídelník, no nemám problém nastúpiť hocikde v horných pozíciách. Mám rád hru jeden proti jednému. Rýchlosť je moja silná stránka,“ uviedol Nsona.

Po príchode má so Žilinou tie najvyššie ambície. „Verím, že toto hosťovanie bude úspešné pre obe strany. Možno nepoznám úplne pomery v lige, no mám iba tie najvyššie ambície. A to je titul,“ dodal optimisticky Nsona.

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček najlepšie zarábajúcich...
debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #hertha berlín #Kelian Nsona