Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiline sa rozpadáva úspešný tím. Talent z Ghany sklamal vedenie a vytrucoval si prestup

Druhý tím Niké ligy opustil ďalší talentovaný futbalista. Po Tomášovi Nemčíkovi a Dávidovi Ďurišovi si to do zahraničia namieril aj 20-ročný Henry Addo z Ghany. Pôsobiť bude v tíme izraelského majstra Maccabi Tel Aviv.

06.02.2024 21:42
SR Futbal NL 13.kolo Žilina Podbrezová ZAX Foto: ,
Henry Addo (v súboji s Marekom Kristiánom Bartošom z Podbrezovej) strelil v tejto sezóne Niké ligy 5 gólov.
debata (3)

No kým v prípade Nemčíka a Ďuriša bolo vedenie naklonené odchodom hráčov, situácia okolo Adda bola iná. Vedenie Žiliny s jeho odchodom najskôr nesúhlasilo a až po tlaku hráča a jeho agenta súhlasilo.

Klub o odchode mladíka informoval na klubovom webe. Addo si odchod zo Slovenska vytrucoval. Afričan pôsobil pod Dubňom od októbra 2021 a kvôli viacerým zraneniam toho v prvom tíme veľa neodohral.

Za necelé tri sezóny nastúpil na 28 stretnutí, strelil 7 gólov a pridal 4 asistencie. Podľa informácií na klubovom webe bol prestup po narastajúcom nátlaku hráča i agenta jediné možné riešenie.

Újpest FC Čítajte viac Veľká zmena u susedov: MOL sa stal vlastníkom jedného z najtradičnejších klubov

„Išlo o nepríjemný nátlak hráča a jeho agenta, čo vyznelo veľmi neprofesionálne voči nášmu klubu. Vždy hľadíme na dobro a možný progres hráča,“ uviedol športový manažér Žiliny Karol Belaník.

Podľa neho v klube ešte nemali pocit, že Addo je pripravený na veľký prestup, keďže toho veľa neodohral. „Klub bude vždy viac ako hráč, sme teda sklamaní z prístupu Henryho Adda a nie sme stotožnení s týmto transferom.“

Luka Modrič Čítajte viac Unikátny príbeh čarovného Chorváta. Táto sezóna bude Modričovou poslednou v Reale Madrid

Henry Addo odohral v ročníku 2023/24 za Žilinu 12 ligových stretnutí, v ktorých strelil 5 gólov a na ďalšie 2 prihrával.

„Mať tu hráča, ktorý nebude koncentrovaný, keď mu neumožníte odísť, je kontraproduktívne. Preto sme napokon súhlasili s prestupom. Henrymu prajeme všetko dobré v ďalšej kariére,“ doplnil Belaník.

Oficiálnu prestupovú cenu žilinský klub nezverejnil. Podľa izraelského webu sport5.co.il odchádza do Maccabi Tel Aviv za 750-tisíc eur, pričom v závislosti od rôznych bonusov sa čiastka môže vyšplhať na 1,25 milióna.

Nárast trhovej hodnoty slovenských futbalistov Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Niektorí prispeli viac, iní menej. Postup...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Henry Addo