Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potvrdené! Slovan získal Rodriguesa a zverejnil podmienky kontraktu. Kmotrík prezradil, ako to bolo s Dynamom Kyjev

ŠK Slovan Bratislava získal do svojich radov významnú ofenzívnu posilu. Belasý dres si oblečie luxemburský reprezentant Gerson Rodrigues, autor piatich gólov v poslednej kvalifikácii na majstrovstvá Európy.

02.02.2024 15:56
rodrigues, kmotrík Foto:
Gerson Rodrigues s Ivanom Kmotríkom ml.
debata

Vedenie belasých bolo v uplynulom období v rokovaniach s ukrajinským Dynamom Kyjev, ktorého je Rodrigues kmeňovým hráčom.

Koncom predošlého týždňa sa v médiách objavili informácie o ukončení rokovaní zo strany Dynama Kyjev.

„Táto informácia sa vôbec nezakladala na pravde. Naopak, rokovania prebiehali po celý čas veľmi korektne, za čo zástupcom Dynama Kyjev ďakujem.

Aj v tomto prípade sa ukázalo, že z minulotýždňového zápasu s Dinamom v Katare vznikla oveľa väčšia kauza na Slovensku než v zahraničí. Šport by mal spájať a nie rozdeľovať, čo je aj tento prípad,“ povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Gerson Rodrigues Čítajte viac Náhrada za Čavriča je už na Tehelnom poli. Do Slovana prichádza reprezentačný kanonier

Druhou informáciou, ktorá odznela v médiách, bol údajný záujem belasých o Jakuba Hromadu, a ukončenie týchto rokovaní zo strany Slavie Praha.

„Je štandardom, že udržiavame kontakt s agentmi a sledujeme trh. Jakub Hromada bol medzi našimi teoretickými možnosťami, nebol však prestupovou prioritou, skôr sme len sledovali situáciu. Na jeho poste máme totiž ďalších štyroch kvalitných hráčov.

Nie je teda pravda, že patril medzi naše transferové priority, a že by sme boli v rokovaniach ďaleko tak, ako bolo prezentované,“ doplnil Ivan Kmotrík ml.

Dres belasých si oblečie ofenzívny univerzál Gerson Rodrigues, ktorý už na Slovensku ukázal svoje nesporné kvality v drese luxemburskej reprezentácie.

Rodrigues má skúsenosti zo skupinových fáz európskych pohárových súťaží, hral v Ligue 1 či v tureckej Süper Lig. Bol gólovo produktívny v poslednej kvalifikácii na majstrovstvá Európy v drese Luxemburska.

Lucia Čermáková, svetová jednotka vo footgolfe Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Footgolf je kombináciou dvoch najpopulárnejších...

„Tešíme sa, že Gerson Rodrigues si oblečie belasý dres. Veríme, že bude kvalitatívne adekvátnou náhradou za Aleksandara Čavriča.

Je fakt, že v poslednom období nemal na klubovej úrovni takú hernú prax, no sme presvedčení o jeho nespornom potenciáli i kvalite. Ukazuje ju v reprezentácii, čo sme videli aj na Slovensku.

Aby sme si však boli stopercentne istí, tak Gerson Rodrigues zatiaľ prichádza na ročné hosťovanie. Vyrokovali sme opciu, ktorá je pre klub realizovateľná, čiže pokiaľ budeme mať záujem na trvalý prestup, budeme si ju môcť uplatniť, a získať Rodriguesa na ďalšie tri roky. Verím, že naša spolupráca bude úspešná,“ doplnil Ivan Kmotrík ml.

Gerson Rodrigues sa narodil v Portugalsku, s futbalom však začínal vo Francúzsku, a prvé seniorské štarty zbieral v Luxembursku.

Konkrétne v Swift Hesper, s ktorým sme sa nedávno stretli v kvalifikácii Ligy majstrov. Začiatkom roka 2018 si ho vyhliadol Šeriff Tiraspoľ, kde prispel k zisku majstrovského titulu. Nasledoval úspešný angažmán v Japonsku, kde sa Gerson stal dôležitým hráčom a zaujal európske kluby.

V lete 2019 zamieril do Dynama Kyjev, kde okúsil atmosféru Európskej ligy. V sezóne 2020/21 ako stabilný člen základnej zostavy prispel k zisku ukrajinského double a pripísal si päť štartov v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Gerson Rodrigues Čítajte viac Do Slovana prichádza z Kyjeva. Belasí privádzajú problémového Luxemburčana, ktorému hrozí niekoľkoročné väzenie

Ďalšou cennou skúsenosťou bolo dvanásť štartov v Ligue 1 na hosťovaní vo francúzskom Troyes. V ročníku 2022/23 Gerson pôsobil v saudskoarabskom Al-Wehda, a naposledy nosil dres Sivassporu.

Je oporou luxemburskej reprezentácie, ktorá urobila v poslednom období výrazný výkonnostný progres, a v marci ju čaká play-off o postup na európsky šampionát.

Gersonove kvality sme mohli vidieť aj v oboch kvalifikačných zápasoch so Slovenskom, keď patril k najaktívnejším hráčom na ihrisku. Celkovo má na konte 56 reprezentačných štartov a 17 gólov. V kvalifikácii na ME 2024 skóroval päťkrát.

Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík ml. #Gerson Rodrigues