Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zaujímavý prestup pre slovenského vicemajstra. Nová posila si zahrala aj v Interi či Turíne

Druhou zimnou posilou futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda sa stal útočník Oliver Jürgens.

30.01.2024 19:22
424521908 778319167671091 6663332600613287683 n Foto:
Nová posila presvedčila v prípravnom zápase.
debata

Dvadsaťročný estónsky reprezentant, ktorý v rámci skúšky odohral za DAC prípravný duel proti Hartbergu a strelil v ňom víťazný gól, sa dohodol s účastníkom Niké ligy na zmluve do konca sezóny 2026/2027.

Jürgens prestúpil na Žitný ostrov z maďarského Újpestu. Rodák z Tallinnu dokáže hrať na viacerých ofenzívnych postoch, okrem hrotu aj na krídle, či ako podhrotový útočník.

Po pôsobení v miestnych kluboch FC Ajax Lasnamäe, Levadia Tallin, Kalev Tallin, Harju JK, Volga NN a Nomme Kalju FC sa v lete 2019 dostal do akadémie Hellasu Verona.

SR Futbal FL Nadstavba Skupina Titul 4. kolo BAX Čítajte viac DAC po dvoch rokoch opúšťa portugalský obranca. Budem fandiť do konca života, lúčil sa s klubom

Neskôr pôsobil aj v mládežníckych tímoch AS Rím, Interu Miláno a FC Turín. S Interom vyhral taliansku dorasteneckú ligu Primavera. V úvode aktuálneho ročníka zamieril do Újpest FC.

Za reprezentačný tím Estónska odohral dva zápasy. Debutoval vlani v novembri v súboji kvalifikácie ME proti Rakúsku, v ďalšom zápase proti Švédsku nastúpil už v základnej zostave.

"Týždeň na skúške sa mi veľmi páčil, po ňom som cítil, že chcem prestúpiť do DAC-u. Prvé dojmy sú výborné. Chcem pomôcť mužstvu dosiahnuť tie najvyššie méty.

Svetozar Markovič Čítajte viac Kmotrík mal položiť na stôl 1,2 milióna eur. Kapitán Partizanu Belehrad dal Slovanu košom

Viem, že ako ofenzívny hráč k tomu môžem prispieť najmä gólmi a asistenciami, o čo sa budem snažiť.

Potrebujem nejaký čas na adaptáciu a zlepšenie súhry s novými spoluhráčmi, ale som maximálne motivovaný a odhodlaný dobrými výkonmi splatiť dôveru, ktorú mi klub prejavil," uviedol pre klubový web Oliver Jürgens, ktorý bude na novom pôsobisku nosiť dres s číslom 14.

"Oliver pozitívne zaujal počas skúšky, vrátane prípravného zápasu proti Hartbergu. Je známy na európskej úrovni ako talentovaný hráč a sme radi, že sa nám podarilo dotiahnuť jeho prestup z Újpestu.

Prajem mu veľa úspechov žlto-modrom," vyjadril sa na adresu novej akvizície výkonný riaditeľ DAC Jan Van Daele.

Zárobky futbalových klubov v sezóne 2022/2023 Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Ktoré kluby v minulej sezóne zarobili najviac?...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #prestup #DAC Dunajská Streda #útočník