Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kmotrík mal položiť na stôl 1,2 milióna eur. Kapitán Partizanu Belehrad dal Slovanu košom

Kapitán srbského majstra Partizanu Belehrad Svetozar Markovič mal pred pár dňami možnosť zmeniť klub, ale ponuku Slovana Bratislava neprijal.

29.01.2024 20:23
Svetozar Markovič Foto:
Svetozar Markovič sa v 23 rokoch stal kapitánom a jednou z opôr Partizanu Belehrad.
debata (9)

Ako informoval srbský Telegraf líder slovenskej najvyššej súťaže v čele s generálnym riaditeľom Ivanom Kmotríkom ml. bol pripravený vyplatiť Partizanu odstupné 1,2 milióna eur. No belehradský tím a ani samotný 23-ročný obranca nemali záujem rokovať o odchode z klubu.

Jedným z dôvodov mala byť skutočnosť, že aj keby sa rokovania dostali do štádia realizácie prestupu, Partizan by nedostal plnú prestupovú cenu. Podľa dohody z leta 2022 by si bol nútený čiastku rozdeliť s bývalým zamestnávateľom Markoviča, gréckym Olympiakosom Pireus.

Aleksandar Čavrič Čítajte viac Odchod po ôsmich rokoch. Slovan sa lúči so svojou hviezdou, Čavrič nevylučuje návrat

Pre kapitána lídra tabuľky srbskej Superligy nešlo pritom o prvú ponuku na prestup v priebehu tejto zimy. Začiatkom januára ho chcel angažovať ruský klub Baltika Kaliningrad, pričom podľa Telegrafu ponúkal 1,5 milióna eur.

Markovič aj v tomto prípade zareagoval negatívne. Dôvodom bola aj komplikovaná situácia v súvislosti so sankciami a vojnou na Ukrajine a hráč nechcel ísť do tímu, ktorý bojuje o záchranu v ruskej Premier League. 18-násobný reprezentant Srbska do 21 rokov je aj v hľadáčiku talianskej Bologne.

Hugo Fisher Čítajte viac Otec mu zomrel, keď mal tri roky. Mama vzala talentovaného syna z Bojníc do Anglicka, zažiaril v Premier League

V lete 2023 bol Markovič napriek mladému veku vymenovaný za kapitána Partizanu a svoju úlohu zvládal na výbornú. V drese čierno-bielych nastúpil v jesennej časti v 21 zápasoch a strelil jeden gól.

Slovan v pondelok ukončil prípravu na blížiaci sa štart jarnej časti Niké ligy a v poslednom súboji na sústredení v Katare zvíťazil nad miestnym Al-Wakrah SC 4:1.

Nárast trhovej hodnoty slovenských futbalistov Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Niektorí prispeli viac, iní menej. Postup...
9 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík ml. #Svetozar Markovič