Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvá zimná posila v belasom drese. Slovan oznámil príchod gréckeho dlháňa

Do Slovana Bratislava prichádza grécky obranca Spyridon Risvanis. Belasí s bezmála dvojmetrovým stredným obrancom podpísali zmluvu do konca prebiehajúcej sezóny s opciou na ďalšie dva roky.

28.01.2024 11:13
risvanis kmotrík Foto:
Spyridon Risvanis a generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.
debata

Spyros sa k belasým už pripojil na sústredení v Katare a zaradil sa do tréningového procesu s mužstvom.

Tridsaťročný obranca s bohatými skúsenosťami z najvyššej gréckej súťaže prichádza zatiaľ do konca sezóny s perspektívou ďalšej spolupráce na nasledujúce dva roky.

„Reagujeme na skutočnosť, že pri dlhodobom zranení Richarda Križana by sme do jarnej časti vstupovali len s tromi zdravými strednými obrancami. Chceli sme tento post doplniť. Spyridona veľmi dobre poznáme zo slovenskej ligy, kde sme ho mali dlhodobo na očiach.

Sme radi, že sa nám s ním podarilo rýchlo dohodnúť, a stáva sa naším hráčom. Zatiaľ sme s ním podpísali štvormesačný kontrakt do konca sezóny s dvojročnou opciou na ďalšiu spoluprácu. Spyridona v Slovane vítam a verím, že sa mu bude u nás dariť,“ povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Spyridon Risvanis je odchovancom známeho gréckeho klubu Panathinaikos, kde zažil debut v miestnej najvyššej súťaži a získal Grécky pohár. Jeho kariéra pokračovala v neďalekom Panioniose, až sa v lete 2017 stal kmeňovým hráčom Olympiakosu.

Z Olympiakosu hosťoval v Atromitose, pričom v máji 2018 si pripísal štart v reprezentácii Grécka, v tomto období bol členom širšieho výberu národného tímu. Od začiatku roka 2021 prvýkrát okúsil zahraničie, keď zamieril na Cyprus, kde nosil dres Anorthosisu Famagusta.

koláž Čítajte viac Slávny tréner Wenger priznal: Prvý bol Vengloš, otvoril mi dvere

V Anorthosise prispel k víťazstvu v Cyperskom pohári a na jeseň 2021 si zahral v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy. V lete 2022 prišiel na Slovensko do Dunajskej Stredy. Za DAC odohral 26 ligových zápasov, klub opustil po skončení jesennej časti.

„Som veľmi šťastný, že budem nosiť belasý dres. Veľmi si vážim, že Slovan o mňa prejavil záujem. Vydám zo seba maximum a pokúsim sa byť pre mužstvo čo najplatnejší, aby som oplatil prejavenú dôveru. Viem, že klub má najvyššie ciele, a teším sa na túto výzvu.

Rovnako som rád, že sa opäť stretnem s krajanom Kyriakosom Savvidisom. Poznáme sa dlhé roky, v Grécku sme boli spoluhráči, v kontakte sme zostali aj na Slovensku. Verím, že všetko pôjde dobre a budeme úspešní,“ povedal Spyridon Risvanis.

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #futbal #ŠK Slovan Bratislava