Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česko-slovenský konflikt na futbalovej scéne. Slavia odmieta nastúpiť proti Slovanu, dôvod je zápas s Rusmi

Hoci ide len o prípravu, mala to byť veľká sláva a prestížny futbalový súboj. Slovenský šampión Slovan Bratislava si mal 4. februára v hlavnom meste Česka zmerať sily s tamojším úradujúcim vicemajstrom Slaviou Praha.

23.01.2024 06:23
slavia luhansk Foto:
Snímka pred štartom zápasu 4. predkola Európskej ligy SK Slavia Praha - FK Zorja Luhansk v auguste 2023. Transparent nesie názov: Stojíme za Ukrajinou.
debata (260)

Lenže zdá sa, že všetko bude nakoniec inak. Môže za to sled udalostí, ktoré sa udiali v pondelok podvečer.

Všetko odštartoval instagramový príspevok Ľuboša Benkovského, asistenta Vladimíra Weissa st. v Slovane.

Benkovský referoval na sociálnej sieti o programe prípravného kempu, ktorý si Bratislavčania aktuálne rozložili v Katare.

Weissov asistent pôvodne napísal, že Slovan na sústredení odohrá tri prípravné zápasy.

„V príprave pokračujeme v Katare. Sme v Dohe, v jednom z najlepších tréningových centier Aspire Academy. Desať dní, tri zápasy (Dynamo Moskva, Al Rayyan, Al Wakrah) – a potom už ostrý štart do druhej časti sezóny,“ uviedol Benkovský.

čavrič slovan Čítajte viac Zo Slovana odchádza aj najlepší strelec, belasí zinkasujú šesťkrát viac ako za Lovata. Náhradou je zaujímavé meno

Jeho slová si ako prví všimli insajderi zo skupiny Futbalové zákulisie, ktorá pôsobí na sociálnych sieťach. Keď Benkovského informáciu tlmočili na sieti X (predtým Twitter), reagoval aj šéf Slavie a predseda klubového predstavenstva Jaroslav Tvrdík.

„To si potom prípravný zápas nezahráme,“ napísal Tvrdík a pridal fotku hráča Slavie, ktorý má na sebe dres na podporu Ukrajiny.

Postoj pražskej Slavie ku krvavej ruskej agresii na Ukrajine, ktorú začal režim prezidenta Vladimira Putina vo februári 2022 a kvôli ktorej sú ruské kluby i reprezentácie suspendované z medzinárodných súťaží, je pevný.

Český vicemajster konanie Rusov rázne odsudzuje, čo dal najavo aj v Európskej lige, kde čelil ukrajinskej Zoryji Luhansk. Oba tímy sa pred zápasom obliekli do ukrajinských farieb a spoločne držali transparent: Stojíme za Ukrajinou.

Bude zaujímavé sledovať, ako sa k situácii postaví Slovan. A to predovšetkým z toho dôvodu, že Benkovský svoj príspevok neskôr upravil a informáciu o prípravnom zápase s Dynamom Moskva zmazal.

Brazílski futbaloví šampióni vtedy a teraz Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Prečo Ronaldo trpí nadváhou? Prečo sa...
260 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Rusko #príprava #Slavia Praha #ŠK Slovan Bratislava #vojna na Ukrajine