Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bolo pre mňa cťou byť šošonom. Opora defenzívy sa zo Žiliny sťahuje do českej ligy

Obranca slovenského futbalového klubu MŠK Žilina Matúš Rusnák sa stal oficiálne hráčom českého prvoligového klubu Baník Ostrava.

27.12.2023 21:48
SR Belgicko Futbal EKL 2. Predkolo Odveta ZAX Foto:
Matúš Rusnák počas predkola EKL medzi MŠK Žilina a KAA Gent.
debata

Rusnák odchádza za rieku Morava na trvalý prestup, pričom oba zainteresované kluby odmietli zverejniť výšku prestupovej čiastky.

Podľa špecializovaného portálu Transfermarkt je však trhová hodnota slovenského futbalistu približne 550-tisíc eur.

„Spojiť sa s Baníkom bolo pre mňa od začiatku veľmi lákavé. Nemusel som nad tým vôbec dlho premýšľať. Klub mám spojený hlavne s Milanom Barošom, ktorého som sledoval ešte ako hráča Liverpoolu, takže je pre mňa neodmysliteľnou postavou spojenou s ostravským futbalom. Baník má skvelých fanúšikov.

Chodia v hojnom počte nielen na domáce zápasy, ale aj na tie vonku. Už sa nemôžem dočkať prvého zápasu,“ povedal slovenský futbalista pre klubový web nového zamestnávateľa.

Slovinsko futbal EKL 2. kolo A Ľubľana Slovan Čítajte viac Kmotrík ml.: Na Čavriča máme tri konkrétne ponuky. Šéf Slovana upresnil, odkiaľ sú

V Baníku Ostrava, ktorému patrí v českej najvyššej súťaži aktuálne 6. miesto, pôsobilo v jesennej časti kvarteto slovenských hráčov – obranca Matej Madleňák, stredopoliari Tomáš Rigo a Filip Blažek a útočník Ladislav Almási.

Dres Žiliny si Matúš Rusnák obliekol v aktuálnej sezóne v sedemnástich ligových zápasoch, pričom strelil jeden gól. Celkovo za „šošonov“ nastúpil na 131 duelov, v ktorých mal bilanciu 10 gólov a 14 asistencií.

"V prvom rade by som sa chcel poďakovať vedeniu MŠK Žilina i konkrétnym ľuďom, ktorí vo mňa verili a dali mi šancu robiť niečo, čo ma napĺňa na profesionálnej úrovni.

Prišiel som sem ako dorastenec, ktorý musel zabojovať o miesto cez B-tím. Som rád, že som v Žiline napredoval a stal sa stabilnou súčasťou základnej zostavy „áčka“.

Lukáš Haraslín Čítajte viac Česi v tom majú jasno! Vládne nám Slovák, jeho fígle nedokáže nik zastaviť, je to unikát. Má na top ligu?

Myslím si, že teraz nastal aj môj čas sa niekam posunúť a vyskúšať si niečo iné. Cítim to tak, že som už tiež potreboval nový impulz.

V každom prípade bolo pre mňa cťou byť ‚šošonom‘ a hájiť farby Žiliny,“ uviedol 24-ročný Matúš Rusnák pre oficiálnu stránku MŠK Žilina.

Rusnákovi by v lete 2024 v Žiline vypršala platná zmluva. Podľa športového manažéra sedemnásobného slovenského majstra Karola Belaníka klub prejavoval záujem kontrakt predĺžiť.

Samotný hráč však preferoval odchod spod Dubňa. „Začínal na vyšších pozíciách, postupne sa presunul na krajného obrancu, neskôr v systéme 3–4–3 na ‚fullbacka‘.

Za viac ako štyri roky urobil výrazný progres. V tíme patril medzi najstarších, potreboval nejakú zmenu, novú motiváciu, ďalší krok. Záujem o neho bol z viacerých klubov, rozhodol sa pre Baník, ktorý pre neho môže byť dobrá adresa.

Je tam náš bývalý tréner Pavel Hapal, a ten ho chcel," ozrejmil Belaník na klubovom webe Žiliny a dodal, že klub pracuje na možnej posile, ktorá by bola adekvátnou náhradou za odchádzajúceho Rusnáka.

Kresliaci futbalista. Jakub Paur zveční aj Messiho Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Takto zvečnil Jakub Paur svoju sestru.
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #prestup #mšk žilina #Baník Ostrava #Matúš Rusnák