Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan je jesenným majstrom. Mala to byť dráma, belasí a vybláznili. Weiss: Malo to hlavu aj pätu

Podbrezová je doma veľmi nebezpečná. Slovan sa môže šetriť na štvrtkovú konferenčnú ligu proti Ľubľane. Aj takto mohli uvažovať a mať mierne obavy priaznivci belasých pred súbojom na pôde štvrtého tímu tabuľky. Zbytočne. Obhajca titulu uštedril Podbrezovej nekompromisný debakel 6:0 a pred posledným kolom tohto roka si zabezpečil pozíciu jesenného majstra.

09.12.2023 16:53 , aktualizované: 20:44
Slovan futbal Foto: ,
Radosť futbalistov Slovana po jednom zo šiestich gólov v bráne Podbrezovej.
debata (1)

Zverenci trénera Vladimíra Weissa vybavili súpera za úvodnú polhodinu. V priebehu 16 minút (od 16. do 31. minúty) strelili štyri góly zásluhou Pauscheka, Čavriča, Blackmana a Barseghjana a prakticky bolo po zápase. V druhom polčase pridal druhý gól v zápase Čavrič a skóre zápasu uzavrel na tenisového kanára Strelec.

Slovan natiahol sériu bez prehry v najvyššej slovenskej súťaži na číslo 12, Železiari zostávajú na štvrtej pozícii.

Domáci začali aktívne, ale góly strieľali hostia. Postaral sa o to najmä Čavrič, keď najprv poslal finálnu prihrávku Pauschekovi, ktorý pri žrdi iba umiestnil loptu a potom druhý gól sám dal vo vyloženej šanci pred bránkou po vysunutí Barseghjanom.

žilina Čítajte viac Dôležité víťazstvo v šlágri. Žilina odskočila Trnave a zatlačila na Slovan

V 18. minúte. bolo 0:2. Barseghjan mal prsty aj v treťom góle v 25. minúte, keď uličkou vysunul Blackmana a ten presne mieril k bližšej žrdi. Po pol hodine po faule na Čavriča premenil Barseghjan penaltu, takže polčasový stav 0:4 predznamenal konečný rezultát.

Po zmene strán sa Čavrič postaral aj o piaty gól, keď po faule na neho premenil druhú penaltu v zápase. A mohol zaznamenať i hetrik, ak by využil únik a zakončil ho strelou do prázdnej bránky.

Nestalo sa tak, no mrzieť ho to nemuselo, pretože poistku pridal v 84. minúte po žrdi Toliča z dorážky D. Strelec – 0:6.

17. kolo NL:
FK Železiarne Podbrezová – ŠK Slovan Bratislava 0:6 (0:4)
Góly: 18. a 51. Čavrič (druhý z 11 m), 15. Pauschek, 25. Blackman, 31. Barseghjan (z 11 m), 84. Strelec. Rozhodovali: Dohál – Štrbo, Košecký. ŽĶ: Assinor – Kankava, 1746 divákov
FK Železiarne Podbrezová: Ludha – Oravec, Bakaľa (65. Talakov), Grešák – Kováčik, Bajo, Paraj, Blahút (77. Špyrka) – Ridwan (37. Ďatko), Kuzma (37. Kabongo), Galčík (37. Assinor)
ŠK Slovan Bratislava: Borjan – Bajrić (72. Zmrhal), Kašia, Wimmer – Blackman, Kucka (82. Lichý), Kankava, Savvidis (78. Sharani), Pauschek – Čavrić (78. Strelec), Barseghjan (72. Tolić)

hlasy po zápase:
Vladimír Weiss st., tréner Slovana: „Keď vyhráte vonku s ťažkým súperom ako je Podbrezová a ešte k tomu takýmto rozdielom, tak musíte byť spokojný i šťastný. A to aj som, pretože sme podali koncentrovaný výkon, boli sme veľmi disciplinovaní, dobre sme sa pripravili na kvalitného súpera počas týždňa. Hrali sme aj takticky dobre, malo to hlavu aj pätu. Ukázali sme kvalitu. Bol to náš najlepší zápas pod mojím vedením vonku. Nie je ľahké vyhrať v Podbrezovej takto vysoko. Mám čistú a triezvu hlavu, mám radosť z tohto výkonu. Cez polčas som hráčom povedal, že ak to uhráme bez inkasovaného gólu, tak platím večeru. Moji zverenci tak mali motiváciu, aj z tohto pohľadu som rád. Boli sme nebezpeční vpredu, mali sme fantastické nábehy za obranu súpera a domácich sme prakticky nepustili do vyloženej šance. Môžem to hodnotiť iba pozitívne“
Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: „Bol to pre nás najdôležitejší zápas v sezóne, ale na ihrisku to vyzeralo obrátene. Súper nás prevýšil vo všetkých veciach. Mali sme veľmi veľa nedostatkov v hre a Slovan to využil. Výsledok zodpovedá dianiu na ihrisku. Nie som schopný takto krátko po skončení zápasu porozumieť tejto anomálii z našej strany, môžem iba pogratulovať súperovi, ktorý bol vo všetkom lepší. My sme nemali zbrane na to, aby sme silnému súperovi konkurovali.“

Zlaté Moravce oslavovali jubileum. Víťazstvo neprinieslo

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble remizovali s FC Košice 1:1 Zostali na poslednom 12. mieste tabuľky a naďalej čakajú na prvé víťazstvo v ročníku.

Remízou s nováčikom ukončili päťzápasovú sériu prehier. Pre ViOn to bol jubilejný 500. zápas v najvyššej slovenskej súťaži. Košičania sú s 11 bodmi na priebežnom 10. mieste.

Do vedenia išli hostia, keď sa Medved v 5. minúte dostal za obranu ViOnu po Faškovej prihrávke a zblízka prekonal Knoblocha – 0:1. O vyrovnanie sa v 33. minúte postaral Švec, ktorý po ľavom krídle vnikol do šestnástky a strelou cez Fabiša prekvapil brankára Kiru.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – FC Košice 1:1 (1:1)
Góly: 33. Švec – 5. Medved. Rozhodovali: Očenáš – Hancko, Kuba, ŽK: Gono, Stareček, 609 divákov
Zlaté Moravce-Vráble: Knobloch – Suľa, Majdan, Nagy, Stareček – Duga, Gono (62. Brenkus) – Mondek (70. Mijič), Hodúr (62. Čerepkai), Švec (81. Nsumoh) – Balaj
Košice: Kira – Golikov (65. Petrák), Fabiš, Jonec, Šindelář, Mizerák – Gallovič, Greššák (85. Liener), Qose (78. Sovič) – Faško, Medved

Michalovce získali šiesty bod. Zostávajú predposledné

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali s MFK Skalica 1:1. Ani v 17. kole sa nedočkali prvého víťazstva v sezóne a na predposlednom 11. mieste tabuľky majú naďalej dvojbodový náskok pred posledným FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble.

Skaličania sa na priebežnej 8. priečke bodovo vyrovnali Ružomberku, no ten v nedeľu čakal domáci zápas s Banskou Bystricou.

Hostia išli do vedenia v 6. minúte po štandardnej situácii. Domáci hráči na ňu nezareagovali ideálne a z ich nedorozumenia vyťažil Nagy – 0:1. Michalovčania vyrovnali v 28. minúte, keď sa Marcin dostal k strele zvnútra šestnástky – 1:1.

MFK Zemplín Michalovce – MFK Skalica 1:1 (1:1)
Góly: 28. Marcin – 6. Nagy. Rozhodovali: Kružliak – Roszbeck, Jánošík, ŽK: Danko, Vaško, Volanakis – Dani Alves
Michalovce: Frelih – Šimko, Jeřábek, Volanakis, Bahi (46. Magda) – Vaško (73. Bednár) – Jánošík (46. Pavúk), Danko, Šimamura (84. Musák) – Marcin, Van Kessel (60. Karasjuk)
Skalica: Junas – Krčík, Ranko, Podhorin, Rudzan – Nagy, Hollý (82. Mášik) – Morong, Dani Alves (64. Matejov), Haša – Smékal (82. Spehar)

Standings provided by Sofascore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #ŽP Šport Podbrezová #Aleksandar Čavrič #Tigran Barseghjan #Niké liga