Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dunajská Streda rúbe vysoko! DAC namiesto Guľu priviedol trénera, ktorý pôsobil v Premier League

Vicemajster najvyššej slovenskej súťaže z Dunajskej Stredy má nového trénera.

19.11.2023 12:03 , aktualizované: 12:15
Xisco Muňoz Foto:
Xisco Muňoz na lavičke Sheffieldu Wednesday.
debata (17)

Stal sa ním španielsky Xisco Muňoz. Štyridsaťtriročný tréner podpísal kontrakt do konca aktuálnej sezóny, s opciou na ďalší rok.

Muňoz v minulosti viedol Dynamo Tbilisi, anglický Watford v Premier League aj v The Championship, druholigovú španielsku Huescu a cyperský Anorthosis.

Bez práce bol od októbrového konca v druholigovom anglickom Sheffielde Wednesday.

Ako hráč pôsobil v La Lige a zahral za Betis, Valenciu, Tenerife, Huelvu a Levante. S Valenciou zdvíhal v roku 2004 nad hlavu trofej po víťazstve v Pohári UEFA.

Slovensko - Island 13 Čítajte viac Slováci sa spamätali, píšu svetové médiá. Za postup na ME zarobili milióny, koľko dostanú hráči?

Vo funkcii nahradil Adriána Guľu, ktorý skončil v piatok po vzájomnej dohode s vedením klubu zo Žitného ostrova.

Klub informoval, že Muňoz povedie svojich nových zverencov prvýkrát počas tréningu v utorok. Premiéru by mal zažiť v sobotu proti Zlatým Moravciam.

Spolu s novým trénerom prichádza do DAC-u na pozíciu asistenta-videoanalytika 43-ročný Roberto Cuesta Roman realizačný tím rozšíri tiež nový kondičný tréner Miquel Gomila Andreu.

„Sme radi, že sme sa dohodli s Xiscom. Je to dynamický mladý tréner s bohatými medzinárodnými skúsenosťami.

Počas našej komunikácie sme našli porozumenie ohľadom cieľov pre túto sezónu a takisto aktuálnych silných a slabých stránok hráčskeho kádra.

Celkovo môžem skonštatovať, že proces prebiehal hladko a sme pripravení pustiť sa do prípravy na nadchádzajúce dôležité týždne.

Xisco, jeho dvaja kolegovia a ich zástupcovia pricestujú zajtra, aby podpísali zmluvu s naším klubom. Nový štáb sa pustí do práce s mužstvom v utorok,“ uviedol nového trénera a jeho spolupracovníkov výkonný riaditeľ DAC-u Jan Van Daele.

Partnerky futbalisti koláž Čítajte viac Modelky či krásky zo zahraničia. Futbalistov budú na Eure sprevádzať ich príťažlivé polovičky

Štyridsaťosemročný Guľa pôsobil v DAC od leta 2022, odtrénoval dovedna 61 zápasov.

V uplynulej sezóne dosiahol s klubom historicky najlepšie umiestnenie, na ktorej chcel nadviazať v aktuálnom ročníku, spoločne s úspechmi na európskej scéne.

Dunajská Streda však vypadla v prvom predkole Európskej konferenčnej ligy s gruzínskym Dila Gori, v lige sa po 14. kolo nachádzajú na chvoste hornej šestky.

Partnerky slovenských futbalistov Fotogaléria - 42 fotiek Všetky fotky
V čase, kedy im státisíce Slovákov vyčítajú...

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Adrián Guľa #DAC Dunajská Streda