Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: V Trnave by ma zabili, vravel Bališ, keď ho lákali do Slovana. Vďaka čomu ho nakoniec zlomili?

Oľutovali ste niekedy tento prestup?

Nie, ale najmä prvé mesiace mi dali zabrať. Druhá liga je v Anglicku nesmierne náročná. Musel som si zvykať niekedy aj na tri zápasy v týždni, menej, ale intenzívnejšie sa trénovalo, preferoval sa fyzicky náročný, behavý futbal. Po roku sme postúpili do najvyššej súťaže, tá sa mi už nezdala taká náročná. Hral sa v nej technickejší futbal.

Igor Bališ v trnavskom drese padá v zápase s... Foto: TASR, Pavel Neubauer
Igor Bališ Igor Bališ v trnavskom drese padá v zápase s Banskou Bystricou v marci 2000.

Spomínate si na niektorý zápas špeciálne?

Taký bol skoro každý… Napríklad prvý v Manchestri na Old Trafforde, kde nás privítal plný štadión a výborná atmosféra. Odohrali sme s veľkým favoritom dobrý a vyrovnaný zápas, podľahli sme 0:1. Bránil som Ryana Giggsa a Davida Beckhama.

Zážitok bol súboj s Arsenalom, kde stál proti mne Thierry Henry. Takto by som mohol pokračovať. Čo zápas, to futbalový sviatok s veľkými menami. V Anglicku som strávil necelé tri roky. V mužstve som sa uchytil, pravidelne som hrával, bola to výborná skúsenosť.

Kuriózny bol váš návrat domov – z Premier League priamo do Križovian nad Dudváhom…

Odtiaľ pochádzam… Zavolal mi z Križovian jeden funkcionár a vraví, že mi zariadi prestup, že sa nemusím o nič starať. „Keď to vybavíš, prečo nie?“ odvetil som. A on to vybavil.

Mal som už 34 rokov a povedal som si, že je čas vrátiť sa domov. Ešte som potom futbalovo dožíval v malých kluboch. Nikdy som nebol taký talent ako Miro Karhan či Marek Ujlaky, ktorí ho dostali do kolísky. Veľa vecí som si vydrel, ale bola to krásna kariéra.

David Beckham Čítajte aj Krajina mu ležala pri nohách. Ubehlo už 22 rokov od Beckhamovho pamätného gólu

V nedeľu sa hrá prvé derby Trnava – Slovan v aktuálnej sezóne. Ešte vám stále zdvíha adrenalín ako kedysi?

Už nie. Teším sa, pozriem si zápas, ale už to tak neprežívam. Na ligu pravidelne nechodím, ale sledujem každý zápas Trnavy. Najviac chodím na Siladice v siedmej lige. Na synov Borisa a Denisa. Boli talentovaní, nastúpili aj v lige, ale mali smolu. Obaja už majú nové kolená. Starší Denis sa zranil ešte v zápase reprezentácie do 16 rokov a už vtedy mu operovali predný krížny väz. Teraz sú tridsiatnici, hrajú len pre zábavu. Radosť sa na nich pozerať.

Spartak Trnava vs. Slovan Bratislava Čítajte aj Derby Trnava - Slovan sme sledovali ONLINE

Čo pre vás v čase najlepších hráčskych rokov znamenalo derby?

Veľmi veľa. Ale nielen pre mňa. Pre celý tím, a najmä pre divákov. To bol zápas, na ktorý sme sa museli naladiť, podať najlepší výkon a vyhrať. To fanúšikov najviac potešilo. Samozrejme, vždy to nevyšlo.

Ako sa skončí nedeľňajšie derby?

Obe mužstvá potrebujú body. Trnava ich má ešte o čosi menej, prial by som jej výhru, ale bude to vyrovnaný zápas a tipujem remízu. Bolo by výborné, keby padlo čo najviac gólov, aby si fanúšikovia prišli na svoje. Ak už nevyhrá Trnava, tak nech sa to skončí aspoň 3:3.

Hospodárenie klubov našej futbalovej ligy Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete dvanásť klubov najvyššej...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Igor Bališ