Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Polícia chystá na derby bezpečnostné opatrenia. Prípadné tresty pre výtržníkov sa zvyšujú na dvojnásobok

Polícia pripravuje pre futbalový zápas medzi klubmi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava v nedeľu (22. 10.) bezpečnostné opatrenia.

20.10.2023 15:32
SR Bratislava Šport Futbal FL 22. kolo Slovan... Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Duel Niké ligy bol organizátormi označený ako rizikový, preto sa zvýši v uliciach Trnavy počet policajtov pre dohľad na dodržiavanie verejného poriadku.

Od 15.00 h budú uzavreté ulice, vedúce zo železničnej stanice k Štadiónu Antona Malatinského. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

Vladimír Weiss Čítajte aj Hľadáme, čo máme. Weissa má vychovávať rodič, nie Calzona, sebavedomého rebela ako on potrebujeme

„V súvislosti s presunom a pohybom fanúšikov hosťujúceho tímu uzavrieme ulice Kollárova v časti od križovatky s ulicami Hospodárska a Dohnányho až po vjazd do podzemných garáží nákupného centra, ďalej Športovú a Rázusovu ulicu,“ uviedla.

Uzávera bude platiť až do ukončenia opatrení, o čom polícia rozhodne podľa aktuálnej bezpečnostnej situácie. Doplnila, že najmä počas presunu a pohybu fanúšikov môže dôjsť aj k iným dopravným obmedzeniam v meste. Zápas sa začne o 17.30 h.

Slovan Bratislava Čítajte aj Slovan v závere podržal brankár, v Slovnaft Cupe postúpil už do šestnásťfinále

"Žiadame fanúšikov oboch tímov i obyvateľov mesta, aby rešpektovali pokyny polície, nevyvolávali medzi sebou konflikty a zdržali sa akéhokoľvek nešportového správania, či už priamo na štadióne alebo aj mimo neho.

Keďže ide o rizikový zápas, prípadné tresty pre výtržníkov sa zvyšujú na dvojnásobok. Maximálna výška pokuty v blokovom konaní je až 1000 eur," zdôraznila Antalová.

Dávid Ďuriš Čítajte aj Hrdina z lavičky zaplatí 500 eur. Blízkosť postupu? Calzona krotí eufóriu, hráčom venoval emotívne slová

V prípade, ak sa osoby dopustia trestného činu, môže im hroziť aj strata slobody.

„Navyše im zostane zápis v registri trestov. Súd im môže uložiť aj zákaz vstupu na akékoľvek kultúrne, spoločenské a športové podujatia. Ak tento zákaz osoby porušia, dopúšťajú sa tým ďalšieho trestného činu,“ zdôraznila hovorkyňa.

Hospodárenie klubov našej futbalovej ligy Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete dvanásť klubov najvyššej...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #FC Spartak Trnava