Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zasran, nelež tam! Weiss vyšticoval Gašparíka: Mám pred ním rešpekt, chcel by som aj jeho syna

Obaja sa už zajtra znova postavia pred striedačky a povedú svojich zverencov v rámci Konferenčnej ligy v ďalšej európskej previerke. Na trénera Slovana Vladimíra Weissa čaká zápas v Ľubľane, na Trnavčana Michala Gašparíka mimoriadne atraktívny domáci duel s Fenerbahce Istanbul.

04.10.2023 11:41
Collage Maker-30-Apr-2023-09-08-PM-5734 Foto:
Michal Gašparík z Trnavy a Vladimír Weiss zo Slovana.
debata

Oba tímy sa na ďalšie medzinárodné výzvy dobre naladili. Majster pohodlne zvíťazil v Zlatých Moravciach (3:0), Spartak si priviezol tri body z horúcej dunajskostredskej pôdy (1:0).

Tak, ako v predošlých sezónach, aj v tejto patria obaja odvekí rivali k najvážnejším kandidátom na titul. Ich kádre majú najväčšiu kvalitu, čo platí aj o trénerských postoch.

Vtedy a dnes. Najlepšie platení futbalisti 2003/04 Fotogaléria - 41 fotiek Všetky fotky
Pozrite sa, ako sa za 20 rokov zmenili...

Zároveň ide o akýsi generačný súboj. Kým Weiss je zástupcom tej staršej, Gašparík háji nastupujúcu. Napriek tomu, že medzi obomi koučmi je 18-ročný vekový rozdiel, spája ich aj spoločná hráčska minulosť.

Na ihrisku sa stretli v časoch, keď Gašparík rozbiehal svoju úspešnú kariéru. On vtedy v drese Trnavy, Weiss ako ostrieľaný harcovník vo farbách Petržalky, ktorú neskôr priviedol ako tréner k historickému úspechu – účasti v skupinovej fáze Ligy majstrov.

„Poznám ho ešte z ihriska, keď sme boli obaja aktívni hráči. Mám jednu spomienku, keď som ako začínajúci futbalista hral za Trnavu na ihrisku Petržalky,“ zaspomínal si Gašparík v rozhovore pre denník N.

Trnava, Dnipro Čítajte viac Gigant s fantastickou formou. Trnava sa chce revanšovať proti veľkému Fenerbahce

„Faulovali ma, bol som na zemi, pribehol ku mne Weiss. Chytil ma za dres a vyšticoval ma, nech tam ako zasran neležím. Odvtedy u mňa vzbudzuje rešpekt,“ doplnil šéf trnavskej lavičky.

Najbližšie sa spolu obaja stretnú 22. októbra, keď sa Slovan v rámci 11. ligového kola predstaví v Trnave.

Gašparík vie, na koho si jeho hráči budú musieť dať najväčší pozor.

„Keby som mohol, zobral by som do Trnavy hneď troch hráčov Slovana – Vlada Weissa, Džabu Kankavu a Aleksandara Čavriča. To sú na slovenské pomery absolútne špičkoví futbalisti,“ prezradil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Michal Gašparík #Vladimír Weiss st.