Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gigant s fantastickou formou. Trnava sa chce revanšovať proti veľkému Fenerbahce

Futbalisti Spartaka Trnava nastúpia na štvrtkový zápas Európskej konferenčnej ligy proti Fenerbahce Istanbul s túžbou predviesť lepší výkon a najmä odčiniť debakel 0:4, ktorý utrpeli v prvom vystúpení H-skupiny v Razgrade.

04.10.2023 09:17
Trnava, Dnipro Foto: ,
Jedenástka Trnavy pred zápasom proti Dnipru.
debata

Favoritom duelu, ktorý bude sledovať vypredaný Štadión Antona Malatinského, je však turecký tím. Predurčuje ho k tomu kvalita kádra, bohatšie medzinárodné skúsenosti a tiež aktuálna forma.

Fenerbahce momentálne ťahá 16-zápasovú víťaznú šnúru. Naposledy našlo premožiteľa v súťažnom zápase 4. júna, keď v lige prehralo s Galatasarayom Istanbul 0:3. Posledné tri stretnutia vyhralo s celkovým skóre 10:0, do EKL vstúpilo domácim triumfom 3:1 nad dánskym Nordsjaellandom.

So Spartakom sa hráči 19-násobného tureckého šampióna stretnú po piatich rokoch. Oba tímy na seba narazili v skupine Európskej ligy v sezóne 2018/2019. V Istanbule sa zrodilo víťazstvo domácich 2:0, v Trnave vyhral slovenský zástupca 1:0, ale na postup do jarných vyraďovacích bojov nedosiahol.

Michal Ďuriš Čítajte viac Škrtela zrušil, zasiahnuť musela manželka. Trnava nie je o peniazoch, dáva mi jednu z posledných šancí

Trnava sa po úvodnej zahanbujúcej prehre v Bulharsku rýchlo otriasla a v najvyššej domácej súťaži nazbierala v troch kolách sedem bodov. Remizovala 2:2 v Ružomberku, doma zdolala Košice 3:0 a naposledy počas uplynulého víkendu získala cenné tri body po víťazstve 1:0 v Dunajskej Strede.

Pozitívnou správou pre „bílích andelov“ je fakt, že po dlhom čase našli strelca. Skúsený bývalý reprezentačný útočník Michal Ďuriš od prestupu do Spartaka nastrieľal v štyroch ligových zápasoch rovnaký počet gólov a aj proti Fenerbahce si od neho v tábore víťaza Slovenského pohára sľubujú veľa.

„Je to fajn, ale treba byť stále pri zemi a ísť s pokorou do každého zápasu. Musíme robiť to, čo funguje a verím, že to bude pokračovať,“ citoval Ďuriša klubový web.

Zápas Trnava – Fenerbahce má úvodný výkop o 21.00 h, v priamom prenose ho odvysiela RTVS na športovom kanáli. V rovnakom čase sa v Dánsku bude odvíjať súboj medzi FC Nordsjaelland a Ludogorcom Razgrad.

Platy slovenských futbalistov Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Reprezentačný tréner Francesco Calzona si po...
debata chyba
Viac na túto tému: #Fenerbahce Istanbul