Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľký návrat! Žiline sa upísal hráč, ktorý si dva razy zahral na ME

Slovenský futbalista Tomáš Hubočan sa po vyše pätnástich rokoch vrátil do Žiliny.

07.09.2023 10:28
Tomáš Hubočan, Karol Belaník Foto: ,
Na snímke nová posila MŠK Žilina obranca Tomáš Hubočan (vpravo) a manažér MŠK Žilina Karol Belaník.
debata

Tridsaťsedemročný obranca podpísal s vedením MŠK ročnú zmluvu. Účastník Niké ligy oznámil príchod bývalého reprezentanta vo štvrtok na svojej oficiálnej webstránke.

Hubočan je odchovanec akadémie MŠK Žilina, za A-tím „šošonov“ hral v rokoch 2004–2007. V priebehu sezóny 2007/2008 zamieril do Zenitu Petrohrad, neskôr pôsobil aj v ďalšom ruskom klube Dinamo Moskva.

Nasledovali zastávky v Olympique Marseille, Trabzonspore, Omonii Nikózia a naposledy obliekal dres Karmiotissy. V minulej sezóne odohral za cyperský klub 27 ligových zápasov.

Cristiano Ronaldo a jeho začiatky Fotogaléria - 78 fotiek Všetky fotky
Cristiano Ronaldo a jeho detská tvár. Pozrite...

Hubočan patril dlhé roky medzi reprezentačné stálice. V národnom tíme si pripísal 73 štartov, predstavil sa aj na EURO 2016 a 2020. Reprezentačnú kariéru ukončil v decembri 2021.

"Tomáš je náš odchovanec, v zahraničí pôsobil pätnásť rokov. Bol významný hráč v reprezentácii, v ktorej odohral okrem vyše sedemdesiatky zápasov aj dve majstrovstvá Európy. Preto je pre nás všetkých významnou osobnosťou.

Nielen z pohľadu futbalovej kvality, ale aj charakteru. Sme veľmi šťastní, že sa nám podaril tento krok. Boli sme dlhšie v kontakte, už vlani sa pripravoval pred pôsobením na Cypre s naším B-tímom. Hľadali sme ten vhodný moment, kedy by sa to mohlo podariť.

posily klubov nike ligy Čítajte viac Nielen Spartak. Posily získali aj DAC, Košice či Ružomberok. Sú medzi nimi aj reprezentanti

Samozrejme, zásadné rozhodnutie prišlo aj z jeho strany, kedy sa chcel s rodinou vrátiť späť na Slovensko. To bol impulz, aby sme začali intenzívnejšie rokovať o konkrétnych veciach," uviedol pre web MŠK športový manažér „žltozelených“ Karol Belaník.

"Tomáš sa chcel rozlúčiť s kariérou v klube, z ktorého vyšiel do zahraničia. Naša filozofia je známa, ale nikdy sme sa nebránili takejto možnosti.

Máme očakávania, že pomôže v šatni a obrovskými skúsenosťami aj na ihrisku," povedal Belaník.

Hubočan má za sebou dlhší herný i tréningový výpadok, preto hneď nenaskočí do zápasov: "Nakoľko mal niekoľkomesačnú pauzu od spoločných tréningov i zápasov a trénoval iba individuálne, nastavili sme si istý režim.

Postupne sa bude zapájať do tréningového procesu a akonáhle sa bude cítiť dobre, tak nám dá signál. Pri jeho nasadení do zápasov tak budeme musieť byť trpezlivejší."

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Tomáš Hubočan #Karol Belánik