Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšie trnavské posily. Po Srbovi oznámil Spartak príchod slovenského exreprezentanta, pomohol Škrtel

Slovenský futbalový klub Spartak Trnava angažoval mladého srbského stopéra Andreja Djuriča. Odchovanec Crvenej Zvezdy Belehrad a reprezentant do 21 rokov prichádza na hosťovanie s opciou na prestup.

05.09.2023 08:28 , aktualizované: 09:32
SR Futbal EKL 3. odveta Trnava Poznaň TTX Foto: ,
Fanúšikovia Trnavy.
debata (3)

Djurič prešiel všetkými mládežníckymi družstvami slávneho srbského klubu. Pred dvoma rokmi bol na hosťovaní v slovinskom celku NK Domžale, kde opätovne strávil aj jarnú časť minulej sezóny.

Za tento tím nastúpil na 36 zápasov a strelil dva góly. V prebiehajúcej sezóne stihol úvodné dve kolá, kde bol v základnej zostave a má skúsenosť aj z predkôl EKL, kde jeho tím prekvapivo vypadol s maltským FK Balzan po predĺžení.

Iba 19-ročný stopér má na svojom konte aj dve vystúpenia v nabitej srbskej 21-tke.

"Počul som veľa o klube, o jeho slávnej histórii a o jeho fanúšikoch. Videl som štadión a zázemie klubu.

Všetko sa to zbehlo veľmi rýchlo, prakticky za jednu noc a už som tu v Trnave, ktorá o mňa stála a som šťastný, že tu budem hrať.

Veľmi sa teším na zápasy v európskom pohári, kde narazíme na super tímy a chceme vyhrať všetko, čo sa bude dať," povedal pre klubovú stránku.

Ján Bernát Čítajte aj Dobrý chlapec, šikovný hráč. Trnava priviedla mladého Slováka z Belgicka

Tréner Michal Gašparík potvrdil, že vyhliadnutého ho mal už dlhšie, ale až teraz sa podarilo nájsť spoločnú reč s jeho materským klubom:

"Djuriča sme mali odsledovaného pred pol rokom, spolu so Zeljkovičom a Breznikom. Vtedy sa nám tohto mladého hráča nepodarilo dotiahnuť, lebo jeho cena bola pri prestupe veľmi vysoká.

Teraz sa situácia trocha zmenila a podarilo sa dohodnúť sa s Crvenou Zvezdou. Je to stopér s obrovskou medzinárodnou budúcnosťou, ktorá sa časom určite prejaví.

Je typ tvrdého, nekompromisného stopéra, ktorý dokáže zahrať sprava aj zľava, s výborným súbojom a dobrou hlavou. Na svoj vek má aj solídnu rozohrávku."

Adler Da Silva Parreira Čítajte aj Slovan neposilňuje, ale naopak. Z Tehelného Poľa odchádza do 2. poľskej ligy hráč, ktorý sa dlho nevedel presadiť

Spartak posilní aj Ďuriš

Ako v utorok ráno informovala stránka Spartaka, klubu sa tesne pred uzávierkou súpisiek na európske pohárové súťaže sa podarilo úspešne sfinalizovať aj príchod hrotového útočníka. Na hosťovanie do konca roka prichádza z cyperského klubu Othellos Athienou bývalý slovenský reprezentant Michal Ďuriš.

Michal Ďuriš počas ME 2020. Foto: Profimedia
Michal Ďuriš Michal Ďuriš počas ME 2020.

Ďuriš je odchovanec banskobystrického futbalu, odkiaľ v roku 2010 prestúpil do Viktorie Plzeň, kde zažil najúspešnejšie obdobie. S Viktorkou získal tri tituly majstra Česka. Nastúpil na viac ako dvesto zápasov a strelil 53 gólov.

Neskôr hrával aj v ruskom Orenburgu a naposledy pôsobil na Cypre. S Omoniou Nikózia vybojoval pred dvoma rokmi titul a v júli tohto roka sa stal hráčom Athienou.

„Útočníka bolo najťažšie zohnať. Nemali sme to vôbec pripravené, lebo nikto nerátal, že nám na dlhšie vypadne Ďjuričin. Veľmi ťažko sa zháňajú hráči v septembri.

V posledných dvoch-troch dňoch sme mali veľa ponúk na útočníkov, ale nikdy som o nich nepočul a nevidel som ich. Mali sme dáta, ale netrúfal som si zobrať útočníka, ktorého som vôbec nepoznal. Som rád, že sme boli trpezliví a zachovali sme chladnú hlavu.

Boli sme dokonca rozhodnutí, že pokiaľ by nevyskočil niekto overený alebo zaujímavý, tak nezoberieme nikoho. Nakoniec nám pomohol Škrťo a prišlo toto meno. Hneď sme začali na tom pracovať, tá voľba bola jasná, že pokiaľ je šanca ho sem dostať, tak sa o to pokúsime," komentoval Ďurišov príchod tréner Gašparík.

Dnipro, Trnava Čítajte aj Prečo som tu ja, keď gól strelil Bukata, žartoval Škrtel. Oslava? Napíšte, že som nespadol, lebo keď spadnem, je to všade

"Skvelú robotu odviedol celý klub a rýchlo sme sa dohodli. Bude to obrovský impulz do mužstva, aj do slovenskej ligy. Verím, že nám výrazne pomôže v skupine aj v lige. Typologicky sa hodí do Trnavy, svoju kvalitu dokázal aj na repre úrovni.

Chcel by som všetkým v klube poďakovať, za odvedenú robotu pri týchto prestupoch, hlavne v posledných hodinách transferového okna. Aj tu je vidieť, že vieme, čo robíme a že klub stále posúvame dopredu. Zachovali sme chladnú hlavu, tak ako aj v iných situáciách a nakoniec sa nám to vyplatilo a dotiahli sme tri veľmi kvalitne posily,“ dodal tréner Trnavy.

Tridsaťpäťročný útočník odohral v drese slovenskej reprezentácie 59 zápasov, v ktorých strelil sedem gólov. Zúčastnil sa aj na dvoch ME a odohral šesť zápasov.

V rôznych pohárových súťažiach odohral viac ako 80 zápasov, v ktorých strelil 20 gólov. Hral v skupine vo všetkých troch európskych pohároch a zo všetkých vyčnieva dvojnásobné pôsobenie v Lige majstrov v rokoch 2011 a 2013.

Súperi Trnavy v skupine EKL Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Fenerbahce je druhým najpopulárnejším klubom v...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Michal Ďuriš #Andrej Djurič