Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepší štart Podbrezovej. Tréner lídra je na špičkách

Najvyššia futbalová súťaž zatiaľ ponúka nečakaný obraz. Už po dvoch kolách všetky mužstvá bodovali, s plným ziskom zostali len dva tímy a favoriti Slovan a Trnava sa ocitli v druhej polovici tabuľky bez víťazstva.

11.08.2023 11:03
11. FK Železiarne Podbrezová Foto:
Futbalisti Podbrezovej.
debata

Naopak, výborne odštartovali svoju siedmu prvoligovú sezónu futbalisti Podbrezovej. Zdolali Banskú Bystrici i Žilinu, majú šesť bodov, strelili šesť gólov, najviac zo všetkých tímov.

Podbrezovčania ešte nikdy doteraz nevyhrali oba úvodné zápasy sezóny a nikdy sa neocitli ani na čele prvoligovej tabuľky. Nečakaný líder súťaže verí, že si výborné postavenie udrží aj po najbližšej sobote.

Na domácom trávniku hostí ViOn Zlaté Moravce-Vráble, ktorý má na konte zatiaľ len bod.

Cudzinci vo futbalovej Niké lige 2023/24 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zoradený od klubov s najvyšším...

Tréner Železiarní Roman Skuhravý neskrýval po výhre nad Žilinou (2:0) spokojnosť, ale zároveň varuje pred zajtrajším pokračovaním súťaže. Jeho zverenci sa opäť predstavia doma.

„Z môjho pohľadu nás teraz čaká mentálne ťažké stretnutie, pretože možno už aj hráči, fanúšikovia a celý klub očakáva, že ten zápas zvládneme,“ vyjadril sa na klubovom webe.

Jeho zverenci si v úvode ligy poradili s papierovo silnejšími súpermi, než na akých narazia teraz. V minulej sezóne skončili v prvej šestke, ViOn sa v súťaži zachraňoval. Podbrezovej sa však proti tomuto súperovi v posledných rokoch nedarí.

SR Bratislava šport futbal LM 3. predkolo Slovan Haifa BAX Čítajte viac Sen o skupine Ligy majstrov sa pre Slovan komplikuje. Padol s Haifou

Naposledy zdolala ViOn pred piatimi rokmi (3:0), ďalšie tri ligové zápasy vyhrali Zlaté Moravce a v minulej sezóne sa obe vzájomné stretnutia skončili nerozhodne.

„Som jednoznačne na špičkách a chcem, aby sme najbližší zápas brali ako absolútne najťažší z tých, ktoré sme absolvovali,“ doplnil Skuhravý.

Podbrezová má šancu upevniť si svoje líderské postavenie. Druhý stopercentný tím doterajšieho priebehu AS Trenčín čaká náročná úloha. Predstaví sa na umelej tráve v Žiline. V posledných troch zápasoch pod Dubňom vždy bodoval a trúfa si aj teraz.

„Takto sme si predstavovali vstup do sezóny. Radi by sme v podobnom duchu pokračovali. Naše výkony môžeme ešte zlepšovať,“ tvrdí trenčiansky kapitán Damián Bariš.

Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda #FK Železiarne Podbrezová