Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sen o skupine Ligy majstrov sa pre Slovan komplikuje. Padol s Haifou

Futbalisti Slovana Bratislava nezvládli prvý zápas 3. predkola futbalovej Ligy majstrov. V stredu na Tehelnom poli podľahli izraelskému tímu Maccabi Haifa 1:2. Odveta je na programe v utorok 15. augusta v Haife.

09.08.2023 22:27 , aktualizované: 23:21
SR Bratislava šport futbal LM 3. predkolo... Foto: ,
O jediný gól Slovana sa hlavou postaral kapitán belasých Juraj Kucka (na snímke v súboji s Diaaom Sabiom).
debata (10)
Tréner Slovana Weiss po zápase s Haifou: Pokúsime sa o zázrak
Video

Všetky góly padli v prvom polčase. Hostia išli do vedenia po zásahu Frantzdyho Pierrota v 5. minúte, v 12. minúte vyrovnal Juraj Kucka. O triumf Haify sa o tri minúty neskôr postaral Diaa Sabia.

Víťaz tohto dvojzápasu sa v play off LM stretne s Young Boys Bern, zdolaný tím narazí v play off Európskej ligy na jedného z dvojice Raków Čenstochová – Aris Limassol.

prvý zápas 3. predkola LM:
ŠK Slovan Bratislava – Maccabi Haifa 1:2 (1:2)
Góly: 12. Kucka – 5. Pierrot, 15. Sabia. Rozhodovali: Treimanis – Gundermanis, Spasennikovs (všetci Lot.), ŽK: Nitzan, Cornud, 21.375 divákov (vypredané).
Slovan: Borjan – Pauschek (86. Zmrhal), Kašia, Bajrič, Lovat – Savvidis (74. Tolič), Kankava, Kucka – Zuberu (63. Barseghjan), Čavrič, Abubakari (74. Strelec)
Maccabi: Nitzan – Sundgren, Seck, Goldberg – Haziza (63. David), Khalali (63. Podgoreanu), Mohamed, Jaber, Cornud – Sabia (79. Refaelov), Pierrot

Pred vypredaným hľadiskom na Tehelnom poli začali lepšie domáci, Lovatov pokus v 2. minúte z priameho kopu však nebol nebezpečný. O tri minúty neskôr potiahol po ľavej strane loptu Cornud, poslal center na opačnú stranu, kde ju Khalali posunul na Pierrota a útočník Haify zblízka otvoril skóre – 0:1.

„Belasých“ rýchly gól nepoložil a v 12. minúte vyrovnali. Po rohu Lovata poslal loptu do siete hlavou Kucka – 1:1. Radosť Weissových zverencov však netrvala dlho, pretože o tri minúty neskôr napriahol z 20-metrovej vzdialenosti Sabia a brankár Borjan nemal nárok – 1:2.

Najlepšie snímky zo zápasu Slovan vs. Haifa Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Ešte sa poriadne diváci na Tehelnom poli...

Aj na tento moment Bratislavčania dokázali reagovať, keď mali veľké šance Lovat a po ňom aj Zuberu, ale oba pokusy Nitzan zlikvidoval. V závere veľmi dobrého a herne zaujímavého polčasu najskôr zaujala strela Hazizu z kraja šestnástky, ktorú Borjan bravúrne vyrazil a o pár sekúnd neskôr odpískal arbiter penaltu. Celú situáciu si išiel overiť cez VAR, ktorý napokon odhalil ruku Pierrota a Slovanisti si vydýchli.

Hráči Slovana Kucka a Strelec o odvete s Haifou: Je to len polčas
Video

Úvod druhého polčasu sa odohrával medzi šestnástkami, Slovan sa pokúšal ohroziť bránu najmä po centroch Lovata z ľavej strany. Nebezpečnú akciu podnikli Izraelci v 58. minúte, keď sa k zakončeniu dostal Khalali, ale jeho pokus Borjan vyrazil.

SR Futbal FL Žilina jar štart TK ZAX Čítajte viac Kaprálik za milión do Slovana? Pre našich hráčov nie je dobrým odrazovým mostíkom, znie zo Žiliny

Brankár „belasých“ bol v akcii aj o desať minút neskôr, keď vyrazil loptu po strele Pierrota. V 74. prišli na ihrisko Tolič a navrátilec Strelec. Slovan sa snažil vyrovnať, no inkasovať mohol tretí gól po akcii Davida, ktorý sa rútil sám na bránu, ale prestrelil. Na opačnej strane trafil Kankava iba do brvna a hráči slovenského majstra nevyužili ani príležitosť, ktorú mal Tolič.

hlasy po zápase /zdroj: RTVS/
Vladimír Weiss st., tréner Slovana: „Dnes to bol výborný futbal. Haifa potvrdila svoju kvalitu, no my sme odohrali tiež dobrý zápas. Som hrdý na mužstvo, hráči odviedli skvelú prácu proti kvalitnému súperovi. Brankár Borjan nás podržal vo viacerých situáciách a som rád, že ho máme. Čaká nás tam divácke peklo, no pôjdeme s cieľom vyhrať a pokúsime sa o zázrak.“
Juraj Kucka, strelec gólu Slovana: „Bol to dobrý zápas. Oni majú veľkú kvalitu, no škoda takýchto dvoch gólov, ktoré sme dostali. Máme však na čom stavať a môžeme byť viac efektívnejší. Ideme tam zabojovať.“
Messay Dego, tréner Maccabi Haifa: „Hrali sme dobre a dosiahli sme dôležité víťazstvo. Slovan má veľmi silné mužstvo, ale my urobíme všetko, aby sme doma náskok udržali a postúpili. Vieme však, že odveta nebude jednoduchá. Vo futbale sa môže stať všetko, ale dúfam, že to s podporou našich fanúšikov zvládneme.“

Výsledky prvých zápasov 3. predkola LM:
Glasgow Rangers – Servette Ženeva 2:1 (2:1)
Góly: 6. Tavernier (z 11 m), 15. Dessers – 44. Bedia (z 11 m), ČK: 60. Douline (Ženeva) po druhej ŽK

Panathinaikos Atény – Olympique Marseille 1:0 (0:0)
Góly: 83. Bernard, ČK: 65. Kondogbia (Marseille) po druhej ŽK

Porovnanie Slovana s izraelským majstrom z Haify Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach sa dozviete, v čom...
10 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #ŠK Slovan Bratislava #Maccabi haifa