Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Edene finále, na Letnej hrdza. Už aj Slováci majú lepšie štadióny, kritizoval český búrlivák a zožal potlesk

Ligový debut na ešte úplne nedokončenej Košickej futbalovej aréne, začiatok prác na tej prešovskej. A predtým mnohé rekonštrukcie prestarnutých štadiónov si všimli aj za hranicami.

31.07.2023 22:09
SR Futbal NL 1. kolo Košice Slovan KEX Foto: ,
Fanúšikovia Košíc v zápase proti Slovanu.
debata (13)

Slovensko nepatrí medzi krajiny, ktoré by v športovej infraštruktúre vynikali. Plavci, hokejisti či atléti by vedeli rozprávať…

Avšak najglobálnejší šport sveta má pod Tatrami veľmi dobré zázemie. Slovensko sa môže pýšiť viacerými útulnými i nadpriemernými štadiónmi.

Aj vďaka tomu sa Slovenskému futbalovému zväzu podarilo uspieť v boji o ME 2025 do 21 rokov.

Investície do infraštruktúry si všimli aj za riekou Morava. V pražskom Eden, kde hráva svoje domáce duely Slavia, prednedávnom hostili finále Európskej konferenčnej ligy.

Avšak drvivá väčšina ostatných českých prvoligových štadiónov podľa expertov brzdí rozvoj i atraktivitu ligy.

Róbert Polievka Čítajte viac Niekdajší strelec belasých zabojuje o Premier League. Weiss vysvetlil, prečo v Slovane nie je Polievka

"Pred dvomi mesiacmi sme tu mali finále konferenčnej ligy. Poďme sa teda pozrieť do zrkadla. Priznajme si, že už nikdy sa tu také finále hrať nebude.

Bohemians Praha hrá na Sparte. Pre fanúšikov klokanov to musí byť strašné… To isté by platilo aj naopak. Bol som nedávno na Letnej, je to tam hrdzavé.

Hradec Králové nech hrá doma, keď bude štadión hotový. Prečo stále robíme obštrukciami okolo štadiónov zle futbalu?

Mne to príde, ako keby sme proti tomu športu," hneval sa niekdajší český futbalista Petr Švancara v programe O2 TV TIKI-TAKA.

SR šport futbal EKL play off odvety Slovan Mostar BAX Čítajte viac Strach od Bosniakov nečakajte. Mostar sa chce na Slovane porátať s duchmi lanskej tragédie

Pridal sa k nemu aj Libor Kozák. Niekdajší český reprezentant hrával v Taliansku či Anglicku. V závere kariéry si odskočil do Maďarska. A zostal prekvapený…

"Vieme, že tie štadióny idú najmä z Orbánových peňazí, ale je vidieť, koľko sa do futbalu investuje. Myslel som si, že to bude horšie ako u nás v Česku, ale nie je to tak.

Navyše, okrem štadiónov vo veľkom investujú do akadémii. Bol som z Maďarska prekvapený. Mal som inú predstavu," doplnil Kozák.

Švanvacara okamžite doplnil, že infraštruktúru majú lepšiu ako Česi aj ďalšie krajiny.

„Posledná vsuvka: Poliaci, Rakúšania, Nemci a dnes už aj Slováci majú lepšie štadióny ako my. Ospravedlňujem sa, môžete pokračovať,“ uzavrel Švancara a zožal potlesk publika.

Slovenské štadióny, ktoré budú hostiť ME 2025 Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
koláž štadióny

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Petr Švancara #Libor Kozák