Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľký prestup pre dobre stavaného obrancu. Baník Ostrava vykúpil oporu Skalice

Ôsmy tím poslednej sezóny Fortuna ligy zo Skalice prišiel o oporu zadných rádov a kapitána Filipa Blažeka. 25-ročný bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska podpísal trojročnú zmluvu s Baníkom Ostrava.

24.06.2023 08:01
Filip Blažek Foto:
Obranca Filip Blažek si obliekal dres MFK Skalica od leta 2019.
debata

Ako informoval český klub na oficiálnom webe, Baník vykúpil Blažeka spod zmluvy v MFK Skalica, ktorá mala pôvodne trvať do 30. júna 2024. S ostravským tímom sa pripravuje už od začiatku letnej prípravy, ale prestup bol dotiahnutý až v priebehu piatka.

„Filip má na stredného obrancu výborné parametre a s jeho príchodom znovu získavame väčšiu variabilitu v obranných radoch," uviedol šéf športového úseku Banika Luděk Mikloško.

Peter Dubovský Čítajte viac Je to už 23 rokov, no nezabúdame. Pripomeňme si tragicky zosnulého Petra Dubovského na fotografiách

Blažek meria 189 centimetrov a v poslednej sezóne bol suverénne najvyťaženejším hráčom MFK Skalica. Kvôli trestu za žlté karty vynechal jediný duel, inak v ďalších 36 stretnutiach nastúpil zakaždým v základnej zostave a len raz, v 19. kole na pôde Žiliny, nebol na trávniku celých deväťdesiat minút.

Veríme, že bude prínosom a skvalitnením nášho kádru," dodal Mikloško. Blažek hral v minulosti aj za slávny dánsky klub Bröndby Kodaň, kam odišiel z FK Senica.

Lobotka Neapol Čítajte viac O Lobotku sa zaujímajú v netradičnom kúte sveta. Taliani píšu o ponuke, z ktorej by sa mnohým hráčom zatočila hlava

„Veľa mi to dalo, s mužstvom sme vyhrali aj Dánsky pohár. Teraz sa teším na novú výzvu. Baník je jedným z top tímov v českej lige a viem, že je tu veľká fanúšikovská základňa,“ uviedol Blažek.

Ten sa tak stal druhým Slovákom v tíme bývalého trénera slovenskej reprezentácie Pavla Hapala. V Ostrave dlhodobo pôsobí robustný útočník Ladislav Almási.

Atraktívna manželka posily Slovana Marka Toliča Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Pozrite si očarujúcu manželku stredopoliara...
debata chyba
Viac na túto tému: #Baník Ostrava #Fortuna liga #MFK Skalica #Filip Blažek