Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: K udalostiam sa vyjadrili mecenáši, Kmotrík venoval pár priamych viet Világimu. Šéf rozhodcov naložil Glovovi

V pondelok sa pre RTVS vyjadril k zápasu aj šéf Komisie rozhodcov Slovenského futbalového zväzu Marián Ružbarský. Glovu, ktorý to v šlágri sezóny nemal vôbec jednoduché, vôbec nešetril.

17. DAC - Slovan Čítajte viac Weiss urobil hlúposť, DAC neprišiel o titul v nedeľu. Rozhodca? Zbabral dôležité momenty

„Rozhodca spravil v tomto stretnutí dve závažné chyby – po jednej chybe na každej strane. Nebol to dobrý výkon,“ povedal na úvod Ružbarský.

Následne rozobral oba incidenty.

„V prvom prípade pochybil VAR, lebo nemal intervenovať. Potom sa pomýlil aj rozhodca, pretože De Marcova ruka bola v prirodzenej polohe blízko tela. Navyše, ruka nešla proti lopte a tak sa nemohlo jednať o zakázanú hru rukou. Gól Slovana mal platiť,“ povedal rázne.

Podľa neho sa hlavný arbiter nevyznamenal ani v druhom polčase, keď sa 12-tisíc divákov v zaplnenej aréne dožadovalo pokutového kopu.

„V druhom prípade VAR správne zasiahol, pochybil však hlavný arbiter, lebo išlo o zakázanú hru rukou. Aj keď ruka nešla proti lopte, bola v neprirodzenej polohe. Mal to byť pokutový kop v prospech Dunajskej Stredy,“ dodal.

16. DAC - Slovan Čítajte viac Weiss: Moje gesto? Urobil to aj Messi, no otec zúril. Kamaráti z Dunajskej nás zahádzali delobuchmi

Téma rozhodca rezonovala aj na pozápasovej tlačovej konferencii. Nahnevaný bol predovšetkým tréner DAC Adrián Guľa, no aj Vladimír Weiss st. si neodpustil glosu smerom k arbitrom.

„To, že po takomto zápase sa musíme rozprávať o rozhodcovi, je hanba. Ja viem, že sa to deje aj na najvyššej úrovni, dokonca aj v Lige majstrov, no choďte sa pozrieť na ten záznam – to je brutál. Dnes, keď máme VAR, ide sa naň pozrieť a potom povie, že nie, tak to je hanba,“ vyhlásil rozladený tréner.

Guľa následne pripomenul aj zápas Dunajskej Stredy v Banskej Bystrici, odkiaľ si jeho mužstvo priviezlo tri body. Tiež po kontroverznom rozhodnutí v prospech DAC.

"Z rozhodcu Dohála sa tu urobil precedens, teraz je zavretý možno niekde v Alcatraze alebo neviem kde a tu, v takom výbornom zápase takto rozhodne jeden človek.

Nikto nehovorí o tom, že by sme boli majstri, pretože do konca sú ešte dve kolá, ale toto je situácia, o ktorej treba diskutovať a je potrebné ju aj pomenovať," hnevalo ho.

Potom si však Guľa nepriamo rypol aj do svojho súpera. Naznačoval, že rozhodcovia mu nepomohli prvýkrát.

Zápas sezóny DAC - Slovan v obrazoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
V nasledujúcej galérii zistíte, ako to vyzeralo...

"Treba pustiť záznamy, ktoré sa nepúšťajú v televízii, keď hrá náš najväčší rival. Čakám, že pomaly bude čierno-biela televízia a budem sa pozerať na čierno-biely futbal. Toto mi prekáža,“ vyhŕklo z neho.

Keď sa jeden z prítomných novinárov opýtal, či nepoužíva zbytočne kontroverzný slovník, keďže v minulosti rozhodcovia pomohli aj Dunajskej Strede, chvíľu mlčky nechápavo krútil hlavou. Slovo si teda vzal Weiss, aby Guľu "trošku odľahčil“.

Tréner Slovana Vladimír Weiss a kapitán DAC-u... Foto: SITA, Martin Havran
Vladimír Weiss Tréner Slovana Vladimír Weiss a kapitán DAC-u Zsolt Kalmár po zápase.

„Ja si tvoju robotu, Aďo, vážim, ale nemyslím si, že rozhodcovia sú príčinou. Ja som sa k nim nikdy nevyjadroval, pozri si, Aďo, koľkokrát ste dohrávali zápasy proti desiatim hráčom a nikdy som to proti Dunajskej Strede nepoužil, lebo tento klub som miloval ako hráč,“ reagoval.

Weiss následne ukončil debatu o rozhodcoch pomerne úsmevne. Niektorí podľa neho ani nevedia behať.

"Sú tam dobrí rozhodcovia, sú tam slabí rozhodcovia, je tam ten chudák policajt, tuším sa volá Ziemba – toho potrestali za nič a je to pritom dobrý arbiter.

Nepoznám ho, ale na očiach mu vidím, že je to spravodlivý človek a dištancovali ho za hlúposť. Je to otázka na pána Ružbarského, aby to vyhodnocoval objektívne. Veď niektorí rozhodcovia nevedia ani behať."

Načítavajú sa športové výsledky...
69 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda #Oszkár Világi #Ivan Kmotrík ml. #Marián Ružbarský #Filip Glova