Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss: Moje gesto? Urobil to aj Messi, no otec zúril. Kamaráti z Dunajskej nás zahádzali delobuchmi

"Vernon, nerozprávaj tam desať hodín a poď už,“ vravel dobre naladený líder Slovana Vladimír Weiss ml. a vymenil stopéra De Marca pred mikrofónmi slovenských médií.

07.05.2023 20:43
16. DAC - Slovan Foto: ,
Vladimíra Weissa ml. bránil na trávniku vlastným telom azda najlepší hráč zápasu, reprezentačný stredopoliar Juraj Kucka.
debata

Krídelník Slovana bol hrdinom svojho tímu, keď v závere súboja v Dunajskej Strede premenil pokutový kop a stanovil konečné skóre 3:2.

Slovan je vďaka nedeľňajšiemu triumfu na čele ligovej tabuľky o päť bodov práve pred DAC, na istotu titulu mu stačí jediný.

VIDEO: Tréneri po zápase: Guľa sa sťažuje na rozhodcu, Weiss krotí nadšenie.

Video

Na ihrisku ste dlho nepobudli. Opíšete momenty od vášho príchodu, cez premenenú penaltu až po vylúčenie?

V prvom rade musím povedať, že to bolo pre mňa ťažké, najmä pred zápasom. O takomto súboji som sníval.

Som rád, že sezóna sa neskončila pred piatimi či šiestimi kolami, ako to bývalo v ročníkoch predtým. Takéto zápasy hrám najradšej. Bolo mi smutno, že som nemohol hrať od začiatku. Trénoval som iba v sobotu, ale ten moment, ktorý sa stal, som si vysníval.

Video

Vyzlečenie dresu?

Áno a preto som to dnes aj urobil. Som rád, že to vyšlo. Bol som na ihrisku možno tri minúty. V ďalšom kole ideme do Bystrice, ale už prvá žltá karta bola piata v poradí, takže som vedel, že tam hrať nebudem. Ak niekto verí v zázraky, dnes sa jeden stal. Takto som si to vysníval.

Vaše gesto vyvolalo obrovské vášne. Bolo to emóciou, alebo vám bolo jedno, že dostanete druhú žltú kartu?

Asi kombinácia oboch. Som rád, že to takto dopadlo a stalo sa to pred našimi fanúšikmi. Ďakujem im, najmä po zápase v Trnave, kde som na sociálnych sieťach napísal, že nás tá prehra vo finále pohára bolí všetkých.

Verím, že sme im dnes urobili radosť a že na budúci rok budeme oslavovať aj v lige aj v pohári.

Váš otec a tréner Slovana Vladimír Weiss st. hovorí, že hoci je Dunajská Streda rivalom, sú to aj vaši kamaráti. Mrzí vás…

..(skočil do reči) Vieš čo? Zahádzali nás delobuchmi, keď sme vystupovali z autobusu. Aby sme mali rovnaký meter, keď sa bavíme o týchto veciach.

To, čo som spravil, robia aj iní hráči, napríklad Lionel Messi proti Realu Madrid. Aj ja som kamarát s hráčmi Dunajskej Stredy. Možno keby dal Kalmár gól na Slovane, urobil by to isté.

14. DAC - Slovan Čítajte viac Dráma v zápase roka. V Dunajskej Strede padlo päť gólov, hrdinom v nadstavení Weiss

A čo vám povedal otec?

Mám to povedať doslovne? Budete to vypípavať polhodinu.

Bolo náročné sledovať duel iba z lavičky?

Pred zápasom som chalanom počas príhovore povedal, že som na tento zápas čakal celý rok. Nakoniec som v ňom nemohol nastúpiť… Som rád, že to takto vyšlo…

Ste v komfortnej pozícii. Ako hodnotíte záver nadstavby z vašej strany?

Máme na to, aby sme ligu vyhrávali skôr. Vždy si to trošičku skomplikujeme. Tak isto aj pohár. Takému skúsenému mužstvu sa nemôže stať, aby v 87. minúte inkasovalo gól. Keby to bolo naopak, Trnavčania by sa tam vyvaľovali po zemi a rozkúskovali to, ako v závere nadstaveného času. Hrali sme 55. zápas v sezóne a išli sme na dno síl. Chlapcom za to ďakujem.

Zápas sezóny DAC - Slovan v obrazoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
V nasledujúcej galérii zistíte, ako to vyzeralo...
Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss ml. #DAC Dunajská Streda