Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Weiss povedal o svojom synovi, že nie je normálny a priznal, čo na to hovorí jeho manželka. Guľa penil aj na tlačovke

Keď sa jeden z prítomných novinárov opýtal, či nepoužíva zbytočne kontroverzný slovník, keďže v minulosti rozhodcovia pomohli aj Dunajskej Strede, chvíľu mlčky nechápavo krútil hlavou. Slovo si teda vzal Weiss, „aby som Aďa Guľu trošku odlahčil.“

„Ja si tvoju robotu Aďo vážim, ale nemyslím si, že rozhodcovia sú príčinou. Ja som sa k ním nikdy nevyjadroval, pozri si Aďo, koľkokrát ste dohrávali zápasy proti desiatim hráčom a nikdy som to proti Dunajskej Strede nepoužil, lebo tento klub som miloval ako hráč,“ reagoval Weiss na Guľu a ihneď pokračoval.

„Príčina vašej prehry je však v tom, že sme boli lepším tímom. Vyhrali sme zaslúžene – mali sme o tri čisté šance viac ako vy,“ povedal.

Guľa si však stál za svojím. Opakoval, že k Weissovi prechováva veľký rešpekt, ale „dnes cítim, že to musím povedať. Veď my sa musíme rozprávať o rozhodcovi namiesto toho, aby sme rozoberali taktiku. Za stavu 1:1 to bolo momentum zápasu,“ vravel.

10 Dunajská Streda, Slovan Čítajte viac Dunajská Streda - Slovan: Keď si Fico s Orbánom dohadujú vládu v Bratislave, viem, že vojna z toho nebude

Weiss následne ukončil debatu o rozhodcoch pomerne úsmevne. Niektorí podľa neho ani nevedia behať.

"Sú tam dobrí rozhodcovia, sú tam slabí rozhodcovia, je tam ten chudák policajt, tuším sa volá Ziemba – toho potrestali za nič a je to pritom dobrý arbiter.

Nepoznám ho, ale na očiach mu vidím, že je to spravodlivý človek a dištancovali ho za hlúposť. Je to otázka na pána Ružbarského, aby to vyhodnocoval objektívne. Veď niektorí rozhodcovia nevedia ani behať."

Weiss sa napokon musel vyjadriť aj k incidentu z konca zápasu, keď jeho syn dostal po druhej žltej aj červenú kartu. Nasledovala potom, ako sa po premenenom pokutovom kope vyzliekol z dresu a trošku provokatívne oslavoval pred sektorom hosťujúcich fanúšikov.

„Je to chyba, ktorú si s ním vysvetlím. V týchto rokoch ho už ťažko zmením,“ začal Weiss svoju úvahu o synovi, lídrovi mužstva. Ten nastúpil do zápasu až v 89. minúte, keďže laboruje s menej vážnym zranením. A dá sa povedať, že prišiel, videl, dal gól, vylúčili ho a zvíťazil.

"Ale bola to zbytočná červená karta, neudržal emócie na uzde. Ja už som mu svoje povedal. On v určitých fázach nie je normálny, takisto ako ja som v určitých fázach nenormálny.

16. DAC - Slovan Čítajte viac Weiss: Moje gesto? Urobil to aj Messi, no otec zúril. Kamaráti z Dunajskej nás zahádzali delobuchmi

Zdedil to a žena mi vždy vraví, že za to môžem ja. Radoval sa však pre Slovan, Neviem si predstaviť iného hráča, že by šiel kopať tú penaltu," rozosmial novinárov v sále Weiss.

Na záver však vážne dodal, že Slovan odohral dvakrát toľko zápasov ako Dunajská Streda a že jeho mužstvo čaká v lete prestavba, keďže je prestarnuté a potrebuje omladiť.

Guľa v tej chvíli už myslel na budúcnosť, keďže tohtoročný sen o titule sa mu už rozplynul.

„My to sem raz donesieme, ten klub to bude mať, pracujeme na tom. Dnes však vieme, že potrebujeme byť o šesť, či sedem bodov lepší a budeme na tom denne makať. Ľudia ukázali, že milujú tento klub, tento znak a ja verím, že to raz dokážeme.“

Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

52 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Adrián Guľa #Vladimír Weiss ml. #Vladimír Weiss st. #DAC Dunajská Streda