Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankár Slovana miluje jedenástky. Prečo jednu z nich proti nemu Polievka nekopal?

"Penalty milujem," usmieval sa Martin Trnovský po nedeľňajšom zápase s Banskou Bystricou.

17.04.2023 14:03
Polievka, Weiss, Pišoja Foto: ,
Na snímke zľava Róbert Polievka (Banská Bystrica), Vladimír Weiss ml. (Slovan) a Marián Pišoja (Banská Bystrica).
debata

Tréner Vladimír Weiss ho presne pred mesiacom poslal v 120. minúte do bránky pred penaltovým rozstrelom s Bazilejom.

V hre bolo štvrťfinále Konferenčnej ligy. Nezneškodnil síce ani jednu strelu súpera, ale odvtedy sa stal medzi žrďami jednotkou Slovana, odchytal všetky ďalšie ligové zápasy.

Nos na penalty potvrdil v nedeľu, za stavu 0:0 vyrazil Faškovu strelu a naštartoval majstra za vysokým víťazstvom 4:0.

I Slovan Čítajte viac Jasný triumf po rozpačitom polčase. Bystrica zahodila penaltu a Slovan trestal, pozrite si prvý gól Čakvetadzeho

„Teším sa, že som chytil penaltu, podržal som mužstvo. Keď vám spoluhráči poďakujú, že som im pomohol, je to pre brankára fantastický pocit,“ vravel 22-ročný mladík, ktorý vytlačil z bránky skúsenejšieho Adriána Chovana.

Priznal, že mal naštudovaných všetkých hráčov súpera, ktorí prichádzali do úvahy.

„Usiloval som sa pripraviť na zápas čo najlepšie a som rád, že sa mi to podarilo. Vždy je ťažké sa rozhodnúť, na ktorú stranu sa hodiť, vybral som si správnu.“

Bol to úplne iný zápas ako vo februári, v ktorom futbalisti Dukly zväčša dominovali a domáci vyrovnali v záverečnej štvrťhodine, najprv znížili z penalty a bod zachránili v poslednej minúte.

V nedeľu došlo k zaujímavej situácii. Róbert Polievka, ktorý vedie tabuľku kanonierov s Nikolom Krstovičom (obaja po 15 gólov), sa mohol od súpera odpútať, ale pokutový kop prenechal Michalovi Faškovi.

Randí so synom mafiána. Kto je Gerrardova dcéra? Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
 Lilly-Ella je najstarším zo štyroch detí...

„My sme tím, nie sme Polievka. Obaja sme boli určení na penaltu, Fašo mi vravel, že ju chce kopať, že si verí. Sľúbil mi za to, že ja zasa budem najlepší strelec. Verím, že dodrží slovo,“ usmieval sa kapitán Dukly.

Z 15 gólov v sezóne dal len jeden z jedenástky (druhú premenil Depetris). Hostia boli v úvode nebezpečnejší, ale nedotiahli ani jednu akciu. Penalta otočila zápas a po prestávke už Slovan jasne dominoval.

„Ak s ním chcete uhrať lepší výsledok, musíte využiť nejakú šancu z tých, aké sme mali v prvom polčase. Od stavu 2:0 si s nami robili, čo chceli,“ hodnotil.

Pred dvoma mesiacmi bol na Tehelnom poli autor oboch gólov svojho tímu.

„Ťažko povedať, prečo som teraz nedal žiaden. Ako hovorí aj tréner Weiss, niekedy dáte gól aj z Vajnorskej, a inokedy ani keď idete sám na brankára,“ dodal Polievka.

Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tehelné pole #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss #MFK Dukla Banská Bystrica #Adrián Chovan #Róbert Polievka #Martin Trnovský