Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kvalita slovenskej ligy sa stráca, tvrdí tréner Hapal

Úroveň najvyššej slovenskej futbalovej súťaže sa podľa trénera FK Senica Pavla Hapala nejde nahor.

09.08.2014 15:03
Žilina Hapal Foto:
Pavel Hapal.
debata (1)

Na druhej strane však bývalý hráč Olomouca, Tenerife či Leverkusenu verí, že mladí hráči budú do budúcna prínosom pre Fortuna ligu. „Veľa tímov obmenilo kádre, omladili mužstvá a myslím, že kvalita súťaže sa trocha stráca. Musím veriť tomu, že to bude mať pre ligu prínos. V tímoch však prevládajú až veľmi mladí hráči,“ povedal v rozhovore pre denník MF Dnes Pavel Hapal.

Kouč Senice registruje v istom smere veľké rozdiely medzi slovenskou a českou najvyššou súťažou. Najväčší rozdiel je asi vo financiách. „V českej lige je tiež veľa mladých futbalistov, ale povedal by som, že je to vyvážené. A keď vezmem klub ako Jablonec, ktorý tento rok urobil najväčšie nákupy v českej lige, tak také peniaze sa na Slovensku vôbec nepohybujú. Ani som nezaregistroval, že by kluby výrazne nakupovali okrem Slovana, ktorý angažoval jedného futbalistu za väčší obnos – Lásika. Inak si myslím, že to nikto neurobí. Takže určite v tomto je rozdiel veľký a odráža sa tiež na kvalite,“ odpovedal Hapal na otázku MF Dnes, či sa prehlbuje rozdiel medzi slovenskou a českou súťažou.

V súčasnosti je tréner aj kandidátom v komunálnych voľbách v Olomouci. Ako nezávislý kandidát je na listine ODS. Zatiaľ však nevie, čo bude robiť v prípade zvolenia. „Neviem, teraz si to vôbec nedávam do hlavy. Odo mňa je to viacmenej len podpora ľuďom, ktorým dôverujem,“ doplnil pre MF Dnes Hapal.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #FK Senica #Fortuna liga #Pavol Hapal