Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kvalita slovenskej ligy sa stráca, tvrdí tréner Hapal

Úroveň najvyššej slovenskej futbalovej súťaže sa podľa trénera FK Senica Pavla Hapala nejde nahor.

09.08.2014 15:03
debata (1)

Na druhej strane však bývalý hráč Olomouca, Tenerife či Leverkusenu verí, že mladí hráči budú do budúcna prínosom pre Fortuna ligu. „Veľa tímov obmenilo kádre, omladili mužstvá a myslím, že kvalita súťaže sa trocha stráca. Musím veriť tomu, že to bude mať pre ligu prínos. V tímoch však prevládajú až veľmi mladí hráči,“ povedal v rozhovore pre denník MF Dnes Pavel Hapal.

Kouč Senice registruje v istom smere veľké rozdiely medzi slovenskou a českou najvyššou súťažou. Najväčší rozdiel je asi vo financiách. „V českej lige je tiež veľa mladých futbalistov, ale povedal by som, že je to vyvážené. A keď vezmem klub ako Jablonec, ktorý tento rok urobil najväčšie nákupy v českej lige, tak také peniaze sa na Slovensku vôbec nepohybujú. Ani som nezaregistroval, že by kluby výrazne nakupovali okrem Slovana, ktorý angažoval jedného futbalistu za väčší obnos – Lásika. Inak si myslím, že to nikto neurobí. Takže určite v tomto je rozdiel veľký a odráža sa tiež na kvalite,“ odpovedal Hapal na otázku MF Dnes, či sa prehlbuje rozdiel medzi slovenskou a českou súťažou.

V súčasnosti je tréner aj kandidátom v komunálnych voľbách v Olomouci. Ako nezávislý kandidát je na listine ODS. Zatiaľ však nevie, čo bude robiť v prípade zvolenia. „Neviem, teraz si to vôbec nedávam do hlavy. Odo mňa je to viacmenej len podpora ľuďom, ktorým dôverujem,“ doplnil pre MF Dnes Hapal.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #FK Senica #Fortuna liga #Pavol Hapal