Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Diár: V klube zostane osmička

Šialený zápas Brazílie s Nemeckom vrhol tieň na druhý semifinálový súboj. Akoby sa Argentínčania a Holanďania vyľakali, že by ich mohlo postihnúť niečo podobné, čo domáci tím. Stačila by polovica hanby, ktorú si zlízli kanárici.

10.07.2014 19:42
Robin van Persie, Ezequiel Garay, Foto: ,
Futbal či volejbal? Holandský útočník Robin van Persie (vľavo) v súboji s Argentínčanom Ezequielom Garayom.
debata (1)

Stala sa z toho taktická bitka (pre odborníkov) a nezáživná partia (pre fanúšika). Nuda v Sao Paule na najvyššej futbalovej úrovni. Nezainteresovaný divák si mohol pred obrazovkou sladko schrupnúť. Stačilo, aby sa prebral v pravý čas po polnoci a stihol penaltovú drámu.

Holanďanom sa kamsi vyparili góly. Hoci v skupine excelentne pálili na bránky súperov, dali ich v troch zápasoch desať, v troch vyraďovacích kolách už len dva. Aj to Mexiku hneď v osemfinále a jeden z nich z penalty. Tím, ktorého najsilnejšou zbraňou bola zničujúca ofenzíva, teraz čaká na radosť z gólu už 180 minút. Argentína nie je na tom o nič lepšie. Do finále sa preplazila vďaka jednogólovým výhram a penaltovému rozstrelu.

Svetová futbalová parita platí aj po semifinále. Európa a Južná Amerika sú stále fifty-fifty. Aj o titul, aj o bronz sa stretne zástupca jednej i druhej strany. Nebudú to jednofarebné zápasy. Po semifinále však jedno rozhodnutie padlo. Aj po Brazílii zostane v klube vyvolených len osem krajín, ktoré sa pýšia titulom svetových šampiónov. Zmeniť to mohli Holanďania, ktorí jediní vzácnu trofej v zbierke ešte nemajú. Oranjes trošku stratili dych, uleteli im góly a titulu sa zasa nedočkajú.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale