Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podľa Hamanna sa má Lahm vrátiť na post pravého obrancu

Niekdajší nemecký futbalový reprezentant Dietmar Hamann si myslí, že Philipp Lahm je pre národné mužstvo cennejší na pozícii pravého obrancu.

04.07.2014 09:50
Philipp Lahm Foto: ,
Philipp Lahm.
debata

Podľa vicemajstra sveta z roku 2002 má Nemecko k dispozícii lepších hráčov do stredu poľa. „Zaradenie Lahma do zálohy je rozhodnutie, ktorému jednoducho nerozumiem. Ak sa to Joachimovi Löwovi zdá v poriadku, je to jeho vec, ale podľa mňa Lahm nie je ako stredopoliar dostatočne disciplinovaný. Táto pozícia je o určitej vízii a o tom, kedy a ako vyriešite konkrétnu kľúčovú situáciu. Philipp hrá na tomto poste asi 10 mesiacov, za ten čas ešte nemohol nazbierať dostatočné skúsenosti. Môžeme tam dať lepších hráčov a nenechávať zbytočne Bastiana Schweinsteigera alebo Samiho Khediru na lavičke náhradníkov. Nemecko čaká náročný zápas. Francúzi odohrali o jedno predĺženie menej, navyše v treťom zápase v skupine nechali odpočívať niektorých dôležitých hráčov. Myslím si, že zápas sa rozhodne v strede poľa, preto musíme hrať lepšie ako proti Alžírsku a viac kontrolovať dianie na ihrisku,“ vyhlásil pre goal.com Hamann, ktorému sa nepozdáva ani herný štýl brankára Manuela Neuera hrajúceho často akéhosi libera za obrancami.

„Znepokojuje ma jeho riskantný prístup. Veľa odborníkov ho nazýva progresívnym, ale ja súhlasím s Oliverom Kahnom, ktorý to pomenoval ako kamikadze. Nebudem ho však kritizovať, pretože proti Alžírsku mu všetko vyšlo. Neskúšal by som to však proti rýchlym Francúzom Antoinovi Griezmannovi alebo Karimovi Benzemovi, to by sa mu mohlo vypomstiť,“ dodal dnes už 40-ročný Hamann, známy predovšetkým z pôsobenia v Bayerne Mníchov či FC Liverpool.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS vo futbale 2014 #Philipp Lahm