Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sme rebeli šampionátu, vraví tréner Čile. A trúfa si aj na Holanďanov

Rebeli majstrovstiev sveta. Tak nazval svojich zverencov tréner čilských futbalistov Jorge Sampaoli po výhre 2:0 nad Španielskom, ktorá znamená, že obhajcovia titulu prekvapivo končia už po základnej skupine šampionátu. Ide vraj o víťazstvo, ktoré si bude pamätať do konca života.

19.06.2014 11:36
Čile, radosť, futbal Foto: ,
Obrovská radosť futbalistov Čile v zápase proti Španielsku.
debata

Čiľania si zabezpečili postup zo skupiny B do osemfinále spolu s Holandskom, keď po veľmi dobrom výkone porazili Španielov 2:0 a oplatili im tak prehru zo šampionátu v JAR. Aj vtedy potrebovali Španieli vyhrať, ale tentoraz bolo Chile silnejšie.

„Hrali sme veľmi odvážne a myslím si, že po tomto víťazstve môžem povedať, že sú z nás rebeli šampionátu,“ vyhlásil Sampaoli. „Som na hráčov veľmi pyšný. Neviem, či je to najlepšie víťazstvo v kariére, pretože pre mňa je najlepšie vždy to ďalšie, ale určite je to víťazstvo, na ktoré nikdy nezabudneme,“ do­dal.

Sampaoliho potešilo predovšetkým to, ako sebavedome si tím viedol proti úradujúcim majstrom sveta a Európy. „Ukázalo sa, že tento tím už dospel. Je oveľa zrelší ako v minulosti. Už v kvalifikácii sme hrali dobre, ale tentoraz to bola úplne iná úroveň. Hrali sme s jasným zámerom a systémom. Hráči verili tomu, že môžu vyhrať, a išli za tým,“ hodnotil Sampaoli.

Zatiaľ si však netrúfne tvrdiť, či ide o najlepší čilský tím v histórii, ktorý by mohol nadviazať na bronzové medaily z domácich majstrovstiev sveta v roku 1962. „Uvidíme, či je to najlepší čilský tím. To môžeme povedať až po šampionáte. Teraz nás zaujíma len zápas s Holandskom, v ktorom chceme vybojovať prvé miesto v skupine,“ dodal.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

Smútok, slzy, radosť aj údiv. Španieli nepostúpili Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Mladá Španielka akoby nemohla uveriť tomu, že...
debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale #španielska futbalová reprezentácia #čílska futbalová reprezentácia