Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho by nechal v bránke Casillasa. V Madride ho ale posadil na lavičku

Tréner futbalistov Chelsea José Mourinho by nechal v zápase proti Čile v bránke španielskej reprezentácie Ikera Casillasa napriek jeho zaváhaniu v úvodnom zápase majstrovstiev sveta proti Holandsku (1:5). Pozícia gólmana je podľa známeho kouča príliš špecifická na unáhlené zmeny.

17.06.2014 16:00
Iker Casillas Foto: ,
Iker Casillas odohral v zápase proti Holandsku azda najslabší zápas v národnom drese.
debata

Mourinho bol v predminulej sezóne prvým trénerom, ktorý dlhoročnú oporu Realu Madrid Casillasa posadil na lavičku na úkor Diega Lópeza. Po príchode do „Bieleho baletu“ sa rovnako rozhodol aj súčasný kouč Carlo Ancelotti a Casillas chytal len v pohárových zápasoch. Aj napriek tomu si uchoval dôveru trénera národného tímu Vicenta del Bosqueho.

„Ja by som proti Čile Ikera na lavičku neposadil. Pozícia brankára je veľmi špecifická a nerád mením hráča na základe jedného zlého zápasu. Rozhodujem sa tak jedine na základe dlhodobejšej formy, alebo keď brankárovi chýba sebadôvera a stabilná výkonnosť,“ vyhlásil Mourinho v rozhovore pre Yahoo sports.

Portugalský kouč nespochybnil ani fakt, že Casillas aj napriek pozícii klubového náhradníka zostal v pozícii španielskej jedničky. „Iker má za sebou v reprezentácii veľmi dobrú stopu, tréner mu verí. Jeden zlý zápas potom podľa mňa nie je dôvodom na jeho výmenu,“ vysvetlil.

Iker Casillas sa v zápase proti Holandsku trápil Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
V tomto prípade Casillasa zachránilo brvno.
debata chyba
Viac na túto tému: #Iker Casillas #MS 2014 vo futbale #José Mourinho