Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Angličania nahnevali zahraničné médiá. Vyfarbil sa aj Nemec Löw

Členovia anglického reprezentačného výberu na svetovom šampionáte v Juhoafrickej republike nahnevali predstaviteľov svetových médií, keď tlačová konferencia pred nedeľňajším osemfinálovým stretnutím proti Nemecku trvala iba niečo vyše 5 minút.

27.06.2010 11:10
Fabio Capello Foto:
Tréner Anglicka Fabio Capello.
debata (7)

Viac ako 250 novinárov a tiež členovia 30 televíznych staníc sa natlačili do miestnosti nachádzajúcej sa vo Free State Stadium v Bloemfonteine, kde sa mala uskutočniť tlačová konferencia Angličanov. Na nej sa okrem členov tímu zúčastnili podľa pravidiel Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) tréner Fabio Capello a kapitán Steven Gerrard. Prítomní členovia novinárskej obce však zostali sklamaní a nahnevaní, keď po 8 položených otázkach oznámil šéf mediálnej sekcie Anglickej futbalovej asociácie Adrian Bevington ukončenie tlačovky.

„Toto je typické. Zjavne im nedochádza, že toto sú majstrovstvá sveta. Podčiarkujem pritom slovíčko sveta,“ hneval sa dlhoročný korešpondent talianskeho denníka Gazzetta dello Sport Giancarlo Galavotti, ktorý už vyše 25 rokov prináša informácie z Londýna. „Takáto arogancia opäť potvrdila neobľúbenosť tohto tímu. A to je ich tréner schopný odpovedať v troch jazykoch – angličtine, taliančine a španielčine. Anglická futbalová asociácia zjavne nepovažuje zvyšok sveta za dôležitý,“ dodal Galavotti.

V podobnom duchu sa vyjadril aj dopisovateľ brazílskeho O Globo Jorge Luíz Rodrigues: „Bolo to dosť zlé. Toto sú majstrovstvá sveta. Asi si to ale títo chlapci neuvedomujú. Nebol to profesionálny prístup. Ak prídete na tlačovku Brazílčanov, počujete tam otázky v rôznych jazykoch. Všetci novinári majú rovnakú možnosť položiť svoje otázky. A to sú Brazílčania päťnásobnými majstrami sveta.“

„Splnili sme požiadavku FIFA. Potom sme so súhlasom FIFA absolvovali päťminútovú tlačovku s anglickými médiami a rovnako dlho trval aj rozhovor pre FIFA.com,“ bránil sa Bevington. Počas niečo vyše 5 minút sa tréner Capello vyjadril, že pozná svoj tím a záložník Gerrard prezradil, že si je istý postupom do ďalšej časti šampionátu. Po 5 minútach a 12 sekundách Bevington prekvapil prítomných ukončením tlačovej konferencie: „OK, všetci. Ďakujeme vám veľmi pekne.“ Jeden z prítomných novinárov na záver zatlieskal, čím zakončil trápne divadlo v podaní Angličanov.

Löw odignoroval tlačovku pred osemfinále proti Anglicku

Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw odignoroval tlačovú konferenciu pred nedeľňajším osemfinálovým stretnutím svetového šampionátu v Juhoafrickej republike proti Anglicku. Zverenci 50-ročného kouča v sobotu trénovali iba na trávniku miestnej univerzity, predstavitelia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) sa totiž rozhodli šetriť povrch na štadióne Free State v Bloemfonteine.

Vysmiaty kouč Nemecka Joachim Löw. Foto: SITA
Joachim Löw Vysmiaty kouč Nemecka Joachim Löw.

Na tlačovke sa okrem predstaviteľov nemeckého mužstva zúčastnil aj kouč brankárov Andreas Köpke. Podľa pravidiel FIFA nemôže tréner chýbať na tlačovej konferencii pred duelom a prítomný musí byť aj jeden z hráčov. Predstavitelia nemeckého výberu však odmietli tvrdenie, že Löwovo počíňanie bolo protestom proti tomu, že Nemci nemohli trénovať na štadióne v Bloemfonteine.

7 debata chyba