Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fanúšikov počas MS v Nemecku láka sex

Futbaloví fanúšikovia nejdú do Nemecka počas majstrovstiev sveta iba za športom. Po zápasoch často mieria priamo do vykričaných štvrtí a z mnohých sa stávajú klienti nočných podnikov i pouličných kňažiek lásky. Terčom kritiky je nemecký liberálny prístup k prostitúcii.

27.06.2006 10:32
debata

Od roku 2002 je tu najstaršie remeslo úplne legálne, čo udivuje aj niektorých zahraničných fanúšikov. Asi na žiadnom inom mieste v Nemecku nie je v týchto dňoch symbióza medzi futbalom a sexom väčšia ako v hamburskej štvrti St. Pauli s jej slávnou ulicou lásky Reeperbahn.

V raji sexuálnej turistiky sa striedajú národnosti podľa toho, ktoré tímy práve hrajú zápas svetového šampionátu na miestnom štadióne. Tunajšie „ľahké“ ženy už zistili, ako sú na tom so sexuálnou náruživosťou Ekvádorčania, Kostaričania, Ukrajinci či Taliani. Minulý štvrtok prišli na rad aj Česi, ale ich zájazdy označili znalci miestnych pomerov z hľadiska sexuálnej turistiky za „nie príliš plodné“.

„Išla by som aj za stovku,“ ponúkla spravodajcovi ČTK drobná blondínka východoeurópsky tvrdou nemčinou po zistení národnosti potenciálneho zákazníka. „Čechov sme tu ešte nemali,“ tvrdila.

Povesť Čechov ako nepríliš zámožných a trochu zdržanlivých klientov potvrdil aj zamestnanec hamburského podniku Moulin Rouge. „Česi sú veľmi pokojní a nevyvolávajú konflikty. Zájdu sa pozrieť na tanečné číslo, dajú si jedno pivo a idú preč,“ povedal zamestnanec podniku, v ktorom hodina „na izbe“ vyjde na 250 eur. „Napríklad Angličania peniaze majú, ale iba sa tu opíjajú,“ uviedol na porovnanie prešedivelý muž. Najštedrejšími zákazníkmi sú podľa neho Rusi, Japonci a bohatí Ukrajinci.

Už mesiace pred začiatkom MS panovali obavy, že Nemecko sa stane hlavnou destináciou žien z východnej Európy, často k prostitúcii donútených. Poľsko, Maďarsko a Česká republika podnikli stovky kontrol a pravdepodobne obávanému prílivu nedobrovoľných prostitútok z väčšej časti zabránili. „Napriek početným raziám sme nezískali žiadne poznatky o tom, že by nútenej prostitúcie pribudlo,“ citoval denník Süddeutsche Zeitung šéfa policajnej centrály bavorského ministerstva vnútra Wolfganga Beusa.

debata chyba