Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blatter nie je z rozhodcov nadšený

Bez ohľadu na meno nového resp. staronového majstra sveta vo futbale, bude 18. svetový šampionát v Nemecku rekordným v počte udelených žltých a červených kariet. Ani prezident FIFA Sepp Blatter nie je spokojný s úrovňou rozhodovania na MS. Nejednotné verdikty sú aj dôsledkom rozdielnej kvality arbitrov.

29.06.2006 13:06
debata

„Musím povedať, že sa naše nariadenie nedodržiavali v každom zápase v rovnakej miere,“ povedal Blatter. „Jeden tréner sa mi sťažuje, že jeho hráč dostal za ťahanie za dres žltú kartu, pričom za ten istý zákrok zostal hráč skupinového rivala nepotrestaný. Čo mu mám odpovedať? Potom som zasa videl na šampionáte zákroky zozadu, ktoré zostali bez povšimnutia. A to nehovorím o vážnych omyloch pri aplikácií pravidiel.“

Rozhodcovia budú opäť pod drobnohľadom počas štvrťfinálových stretnutí, pričom súboj medzi Nemeckom a Argentínou, bude rozhodovať slovenská rozhodcovská trojica Micheľ – Balko, Slyško.

Ruský rozhodca Valentin Ivanov sa zapísal do histórie, keď nezvládol osemfinálový zápas Portugalsko – Holandsko, v ktorom rozdal celkovo 16 žltých a 4 červené karty. Vďaka tomuto „kartovému koncertu“ vytvoril Ivanov, v inak nervóznom zápase plnom neférových osobných súbojov, nový negatívny rekord záverečných turnajov MS v doterajšej 76-ročnej histórii. Rus tak nechal pokojne odísť do zabudnutia španielskeho arbitra Antonia Lopeza Nieta, ktorý v roku 2002 na svetovom šampionáte v Japonsku a Kórejskej republike v zápase skupinovej fázy medzi Nemeckom a Kamerunom v Šizuoke udelil síce tiež 16 žltých, ale „iba“ dve červené karty.

Doteraz najviac vylúčených hráčov si „pamätá“ duel medzi Talianskom a USA na prebiehajúcom turnaji, kde museli predčasne pod sprchy „len“ traja futbalisti.

Trojlístok futbalistov videlo červenú aj na MS v roku 1938 v zápase Brazília – Československo a traja reprezentanti nedohrali aj na MS 1954 v súboji Maďarsko – Brazília a MS 1998 Dánsko – JAR.

debata chyba