Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Tarkoviča podržali Poliaci

V júni 1995 Slovensko podľahlo Poľsku v Zabrze 0:5. Po ňom oznámil rezignáciu zdrvený slovenský tréner storočia Jozef Vengloš. Taká sebareflexia nebýva vždy bežná...

12.07.2021 15:44
Štefan Tarkovič Foto: ,
Štefan Tarkovič na ME 2020.
debata (1)

Viac ako štvrťstoročie to bola najkrutejšia prehra reprezentácie v zápase, v ktorom išlo o body.

Prekonal ju až súčasný tím, ktorý si debakel so Španielskom odtrpel priamo pred zrakmi celej Európy, nielen v jednom z desiatich zápasov jednej kvalifikácie.

odkaz
euro 2020, odkaz

Nik nehral so Španielmi takú podradnú úlohu. Tá rezignácia bola varovnejšia ako prehra v pionierskych časoch, keď Slováci budovali národný tím.

Kým Vengloša potopili Poliaci, Tarkoviča zachránili.

Výhra nad nimi je silnejší tromf ako bojazlivá a nudná hra, nezvládnutý kľúčový zápas so Švédskom a totálny výbuch so Španielskom. Výsledkový, ale najmä herný i mentálny.

Bola to najťažšia prehra na celom šampionáte. Nie je vôbec jedno, či tím prehrá 0:2 alebo 0:5, každý gól má váhu, nehovoriac o tom, že aj prijateľná prehra ešte znamenala postup…

Slovensko, Španielsko Čítajte viac KOMENTÁR: Slováci môžu niečo uhrať. Ale nie vyhrať

Nebyť toho, že sa mužstvo rozsypalo po prvom údere ako lego, možno mohlo byť na úrovni Ukrajiny, ktorej stačili tri body i mínusové skóre.

Tréner si aj obhajovaním neobhájiteľného po nešťastnom šampionáte pohneval futbalovú verejnú mienku. Jeho pozícia nebude v ďalších mesiacoch jednoduchá.

Sám zdôraznil, že chce, aby mužstvo hralo iný futbal. Staromódni Slováci musia od piky zmeniť mnohé veci.

Napriek tomu, že Tarkovičovo hodnotenie vyznelo celkom lichotivo. Drvivá väčšina rozladeného futbalového národa má na účinkovanie tímu na Eure iný názor.

Španielsko SR futbal ME2020 E Skupina Čítajte viac Slováci sa postarali na Eure o rekord. Hrali aj nepripravení

Tarkovič nepochybne vynaložil v uplynulom viac ako polroku veľa úsilia, ale nestačilo to. Efekt sa nedostavil.

Ak sa chce s tímom posunúť ďalej, musí si zložiť ružové okuliare a zdvihnúť latku náročnosti, ktorá sa po Eure váľa v prachu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #Štefan Tarkovič