Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Taliani ešte neinkasovali, Švédi nevystrelili na bránku

Futbalisti Talianska sú po domácom Francúzsku druhým istým účastníkom osemfinále na XV. majstrovstvách Európy (10. júna - 10. júla).

17.06.2016 21:51
Taliansko, Euro 2016, futbal, radosť Foto: ,
Radosť talianskych futbalistov po výhre nad Švédskom.
debata

„Azúrová squadra“ zvíťazila vo štvrtkovom dueli v Toulouse nad Švédskom 1:0, získala plný počet 6 bodov a v základnej E-skupine už nemôže skončiť horšie ako na druhom mieste. „Môžeme byť veľmi spokojní s tým, že sa nám podarilo postúpiť do vyraďovacích bojov už po dvoch odohraných stretnutiach. V to veril málokto. Mnohí dokonca pochybovali o tom, že by sme sa mohli dostať ďalej zo základnej skupiny,“ vyjadril sa po víťaznom stretnutí kouč Talianov Antonio Conte. Hrdinom sa stal pôvodom brazílsky útočník Éder Citadin Martins, ktorý v 88. min strelil jediný gól duelu.

„Mám pochopiteľne veľkú radosť z gólu. Som šťastný aj za mojich spoluhráčov, že sa nám podarilo zvíťaziť. Keď tvrdo pracujete, úspech sa napokon dostaví. Vedeli sme, že proti Švédsku to bude náročné. Teší ma, že sme v závere rozhodli o našom víťazstve. Vo futbale rozhodujú detaily, napríklad aj autové vhadzovanie, ktoré viedlo k rozhodujúcej akcii v tomto zápase,“ skonštatoval 29-ročný útočník Interu Miláno Éder, ktorý tým pripomenul a narážal na skutočnosť, že gól padol po dlhom aute od Giorgia Chielliniho a následnej prihrávke od striedajúceho Simoneho Zazu.

Švédi po pondelňajšej remíze 1:1 s Írmi zostali v „éčku“ na jednom bode a skomplikovali si postupovú situáciu. Je pozoruhodné, že severania aj s hviezdnym Zlatanom Ibrahimovičom na hrote nedokázali za 180 minút na ME 2016 ani raz trafiť bránku súpera. Ako je známe, proti „ostrovanom“ si dal vlastný gól Ciaran Clark. „Myslím si, že Zlatan urobil v našich dvoch doterajších dueloch na šampionáte všetko, čo mohol. Je to jeden z najlepších útočníkov na svete. On i my všetci sme sklamaní z výsledku proti Talianom,“ skonštatoval na webe Európskej futbalovej únie tréner švédskej reprezentácie Erik Hamrén a doplnil: „Myslím si, že sme hrali veľmi dobre. Predovšetkým defenzíva nám fungovala, až kým sme v závere duelu nestratili koncentráciu. Moji zverenci dnes tvrdo pracovali, je škoda, že za to neboli odmenení.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Švédsko #EURO 2016