Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci pred dlhou cestou hodili prehru za hlavu

Slovenskí futbaloví reprezentanti si trochu oddýchli, zregenerovali sily, absolvovali zopár tréningov vo svojom kempe vo Vichy a dnes už zasa vyrazia na cestu.

14.06.2016 06:00
slovensko, tréning, Foto: ,
Slovenskí futbalisti na tréningu.
debata (5)

Čaká ich najdlhší presun na šampionáte (vyše šesťsto kilometrov), na sever krajiny do Lille, kde v stredu nastúpia v druhom stretnutí v B-skupine proti Rusku. V utorok podvečer už budú trénovať na štadióne, kde sa možno rozhodne o ich bytí či nebytí na finálovom turnaji majstrovstiev Európy 2016.

Slovenskí futbalisti jednotne tvrdia, že ich už nemáta prehra s Walesom, že ju hodili za hlavu a pozerajú sa len dopredu. Ak si nechcú skomplikovať postupovú nádej či nebodaj o ňu úplne prísť, musia proti ruskému tímu bezpodmienečne bodovať.

„Už sme sledovali zápas Rusov a na to, čo bolo, sme už zabudli, to je najlepšie, čo sme mohli urobiť,“ vravel útočník Adam Nemec, ktorý mal v zápase s Walesom na hlave vyrovnanie, ale jeho strelu zastavila žrď."

Tréner Ján Kozák je presvedčený, že v prvom stretnutí na šampionáte vyhralo šťastnejšie mužstvo. Na otázku, čo hovorí na remízu 1:1 v druhom stretnutí skupiny, aký môže mať dopad na jej vývoj, slovenský kouč vysvetlil. „Ja sa starám najmä o naše mužstvo, na to, aby podalo dobré výkony a dosiahlo lepšie výsledky. Máme pred sebou súboj s Ruskom a hlavnou úlohou bude, aby sme ho zvládli lepšie ako prvé stretnutie.“

Potvrdil, že mužstvo bolo po premiére na šampionáte veľmi sklamané, ale už sa musí koncentrovať len na ďalšie dva súboje.

„Naši hráči urobili už proti Walesu dosť, aby boli úspešní. Niekomu sa prvý zápas vydaril viac, inému menej. Ale čo sa týka prístupu, nasadenia, nemám výhrady. Bol to náročný zápas, aj po kondičnej stránke, neviem, ktorý najbližší bude mať lepšie parametre ako tento. Zatiaľ v nijakom inom stretnutí nenabehalo toľko ani jedno mužstvo,“ oprel sa o zápasové štatistiky tréner.

Podľa neho to bol veľmi náročný zápas. „Nezaslúžili sme si v ňom prehrať. Ale toto vo futbale neplatí, musíme prijať prehru, rešpektovať ju a v stredu byť úspešnejší,“ zdôraznil Ján Kozák.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #ME 2016 vo futbale #sokoli