Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalové Euro by mohli naraz organizovať viaceré krajny

Futbalové majstrovstvá Európy by sa o osem rokov mohli hrať po celej Európe. Revolučnú myšlienku predstavil v sobotu v Kyjeve šéf UEFA Michel Platini. Sám to označil za skvelý nápad, ktorému sú členovia výkonného výboru naklonení. O organizovanie šampionátu by sa mohlo podeliť až dvanásť miest a prípravy by podľa Platiniho boli celkovo jednoduchšie a lacnejšie.

30.06.2012 14:33
Michel Platini Foto: ,
Prezident UEFA Michel Platini.
debata (1)

„Pri príležitosti 60. výročia európskych šampionátov by Euro v roku 2020 mohlo prebiehať v dvanástich mestách v jednej krajine alebo aj v dvanástich až trinástich mestách po celom kontinente. Mne sa táto myšlienka veľmi páči a drvivá väčšina členov výkonného výboru to považuje tiež za výborný nápad,“ vyhlásil Platini v Kyjeve, kde v nedeľu večer finálovým zápasom Španielsko – Taliansko vyvrcholia tohtoročné ME organizované Poľskom a Ukrajinou.

„Prečo nútiť jednu alebo dve hostiteľské krajiny do výstavby desiatich nových štadiónov či letísk? Nový návrh by bol omnoho jednoduchší a lacnejší. Je to však stále len nápad,“ zdôraznil Platini.

Výkonný výbor sa zástupcovia jednotlivých zväzov sa budú touto otázkou zaoberať, rozhodnutie by podľa Platiniho mohlo padnúť buď tento rok v decembri, alebo v januári 2013.

O organizovanie ME 2020 sa zatiaľ oficiálne uchádzajú Gruzínsko, Azerbajdžan a spoločne trio krajín Írsko, Škótsko a Wales. Medzi záujemcami bolo pôvodne aj Turecko, lenže to sa nakoniec rozhodlo o získanie olympijských hier v rovnakom roku.

Budúce majstrovstvá Európy sa uskutočnia o štyri roky vo Francúzsku a namiesto súčasných 16 tímov ich na ňom bude štartovať 24.

1 debata chyba