Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nejde o peniaze. Hamšíkovi je jasné, či je Calzonovou prioritou Neapol alebo Slovensko

V klube sa stal svetovým hráčom. Rešpektovanou osobnosťou medzi súpermi, modlou pre domácich priaznivcov. Marek Hamšík mohol po famóznej hráčskej kariére v Neapole začať aj tú trénerskú.

07.03.2024 12:09
SR Senec šport futbal reprezentácia kval. ME... Foto:
Francesco Calzona a Marek Hamšík pred septembrovými zápasmi kvalifikácie ME.
debata (2)

Lenže niekdajší kapitán národného tímu aj Partenopei ponuka ako zo sna odmietol a asistentom dočasného kouča Neapola a zároveň kormidelníka slovenskej futbalovej reprezentácie Francesca Calzonu sa nakoniec nestal.

"Hráčsku kariéru som ukončil kvôli rodine a to rozhodovalo aj teraz. Doma padli rôzne názory, niekto povedal áno, niekto zase nie. Človek si musel vypočuť, vybrať a zvážiť, čo vraví srdce i najbližší. A od toho sa odraziť.

Mám rozbehnuté veci v akadémii, koučujem vlastnú kategóriu, s chalanmi sa mi pracuje výborne. Napredujeme spoločne, nechcel som ich po polroku opustiť.

Navyše, tréner Calzona zatiaľ podpísal trojmesačný kontrakt, čiže aj ja, ako asistent, by som mal isté miesto len tri mesiace, aspoň nateraz. Skrátka som sa na to necítil," priznal v rozhovore pre tvnoviny.sk Hamšík.

SR Hokej Extraliga Muži 42. kolo BBX Čítajte viac Legionárov musí byť menej, Slováci doma nevedia využiť šancu. Ligu čaká zásadné rozhodnutie

Na prvý pohľad sa môže zdať, že rozhodovanie bolo jednoduché. Hamšík sa totiž lúčil s kariérou so slovami, že je čas venovať sa najbližším, podnikateľským aj futbalovým projektom.

Pred osemfinálovým duelom Neapola s Barcelonou bol na obede o šéfom Neapola, Aureliom De Laurentiisom, i Barcelony, Joanom Laportom. Otázka spolupráce padla aj tam.

"Pravdaže, aj to bola jedna z tém. Jeho pozvanie si naozaj vážim, veľmi pekné gesto, ale odvetil som mu rovnako – že sa na to momentálne necítim. Verím, že môj čas vrátiť sa do Neapola ešte len príde.

Trvalo mi dobrých pár dní, kým som sa rozhodol. Prezident klubu i tréner Calzona ma veľmi chceli v realizačnom tíme.

Počas dvoch dní v Taliansku som si tej slávy trošku užil, bolo pekné vidieť, že ma tamojší fanúšikovia stále majú radi. Každá otázka znela tak isto – vraciaš sa? Žiaľ, musel som ich sklamať. Moje rozhodnutie bolo, aké bolo, ale verím, že ho všetci akceptujú," pokračoval Hamšík.

Martin Fabuš Čítajte viac Zažil parádny súboj strelcov, Slovanu vyfúkli titul. Teraz to vylučuje

Ponuka spod Vezuvu nebola o peniazoch a Hamšík sa domnieva, že to isté platí aj v prípade Calzonu. Išlo skôr o lásku ku klubu a túžbe niečo Partenopei vrátiť.

Rekordér národného tímu v štartoch i góloch nepochybuje o tom, že Calzona zvládne dvojrolu.

"Poznám ho ako trénera aj človeka, do všetkého ide na sto percent. Prácu v reprezentácii si bezpochyby odvedie zodpovedne a naplno. Francesco podpísal so SFZ novú zmluvu, takže záleží na rozhodnutí zväzu, čo sa bude diať ďalej.

Tréner tým dal jasne najavo, že myslí na budúcnosť pri slovenskej reprezentácii. Pravdaže, bezpochyby je to preňho priorita.

Zväz by ho určite nepustil, ak by nepodpísal, to by bola veľká chyba. Našťastie si to pán Kováčik dobre premyslel a vyhol sa tomu. Myslím, že rozhodnutie bolo správne z oboch strán," uzavrel Hamšík.

Najlepšie zarábajúce kluby na svete + SLOVAN Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Okrem rebríčka a príjmov najlepšie zarábajúcich...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #slovenská futbalová reprezentácia #SSC Neapol #ME 2024 vo futbale #Francesco Calzona